Thierry Neuville (lehvitamas).Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. jaanuar 2019, 19:46

Neuville ja Loeb kiitsid Toyotade kiirust (1)

Monte Carlo rallil teise koha saanud belglane Thierry Neuville (Hyundai) ja neljandana lõpetanud Sebastien Loeb kiitsid võidukihutamise järel Toyotade kiirust.

Kuigi kohtade mõttes ei läinud Jaapani autotootjal eri põhjustel kõige paremini (Ott Tänak oli 3., Jari-Matti Latvala 5. ja Kris Meeke 6.), siis nende nobedus oli tõesti silmanähtav. Toyotad võitsid 16 katsest 9 (neist seitse Tänak), sealhulgas punktikatse, kus Meeke edestas järgmist meest 3,9 sekundiga.

"Nad on ohtlikud," vahendab Neuville'i sõnu Autosport. "Olen seda varem öelnud, kuid nägime seda taas. Loodan, et meie auto areneb, teeme kõva tööd. Tänaku kiirus oli tugev ja Krisi oma punktikatsel... Hüva, ta säästis selleks terve päev rehve, kuid neli sekundit järgmisega ja kuus sekundit meiega on suur vahe."

Esimest korda Hyundaiga sõitnud üheksakordne maailmameister Loeb lisas: "Teame, kui kiire Tänak Toyotaga on, aga Krisi punktikatse aeg oli lihtsalt imetlusväärne."

Toyota tiimi boss Tommi Mäkinen: "Olime siin kiired, kuid meil oli probleeme velgedega. See oli meie meeskonna jaoks alles kolmas Monte Carlo ralli ja see toimus teistsugustes tingimustes. 

Hea küll, me ei võitnud, kuid tulemus oli nii meie kui ka kogu rallispordi jaoks briljantne, sest poodiumile jõuti kolme erineva autoga."

Autoralli MM-sari jätkub pisut vähem kui kolme nädala pärast Rootsis.

MM-sarja punktitabel (kliki pildile):