Jarl Magnus Riiber.Foto: Aldo Luud
Talisport
28. jaanuar 2019, 21:52

Kurjaks aetud kahevõistluse MK-sarja valitseja peab oma käitumise tõttu trahvi maksma: võistlusest sai paroodia

Kahevõistluse MK-sarja tänavune valitseja, norralane Jarl Magnus Riiber saavutas möödunud nädalavahetusel Trondheimis kaks võitu, kuid sattus ka kohtunikega pahuksisse ja sai 500 Šveitsi frangi (ümmarguselt 441 euro) suuruse rahatrahvi.

Nimelt ei meeldinud žüriile kummalgi võistluspäeval Riiberi käitumine pärast suusahüppeid. Norralasele sattusid mõlemal päeval kehvad tuuleolud, mida ta ka emotsionaalselt väljendas.

Laupäeval rammis ta vihaselt väravaid, mida sportlased pärast hüppeid ja enne intervjuutsooni minekut läbivad ning pühapäeval lausus kaamerasse "kuidas see võimalik on?". Riiberi hinnangul pidanuks ebavõrdsetes oludes hüpped ära jätma ning kasutama reedese eelvõistluse tulemusi.

Rahvusvahelise suusaliidu kahevõistluse MK-sarja võistluste direktor Lasse Ottesen Norra rahvusringhäälingule: "Sportlased võivad ütelda ja mõtelda, mida tahavad. Aga arvan, et fännid tahavad, et ala tipud käituksid heade eeskujudena. Küsimus on tema käitumises, mitte eriarvamuses."

Riiber pärast pühapäevast võistlust: "Miks mitte eelvõistluse tulemusi kasutada? Selle asemel sai võistlusest paroodia. See on alale lihtsalt kohutav reklaam. Täna (pühapäeval - toim.) olid tingimused veel ebavõrdsemad kui eile.

Maksan trahvi ära. Mul on hea meel, et rääkisime juhtunust. Kavatsen edaspidigi emotsioone näidata, kuid võib-olla teisel viisil."

Jamade kiuste õnnestus Riiberil mõlemal päeval võistlus võita. Laupäeval alustas ta 10 km suusadistantsi 4. kohalt (+0.36) ning pühapäeval 11. kohalt (+1.42). 

MK-sarja üldseis (kliki pildile):