Valtteri Bottas Lapimaa rallil.Foto: Twitter / @RalliSM
Auto-Moto uudised
28. jaanuar 2019, 22:43

Soome vormeliäss pärast rallidebüüti: kahe ala ainsad sarnasused on neli ratast, mootor ja rool (1)

Soome vormeliäss Valtteri Bottas kihutas möödunud nädalavahetusel Ford Fiesta WRC masinaga Lapimaa rallil, debüüt uuel alal lõppes 5. kohaga. 

"Arvestades, et tegu oli mu elu esimese ralliga, võinuks minna hullemini," lausus Bottas rõõmsa näoga ralli lõpus. "See pole just kergeim ralli, millega alustada."

Ta jätkas: "Kogu nädalavahetus oli äge ja väga suur väljakutse. Katsed olid erinevad iseloomuga, kuid eranditult keerulised. Aga samal ajal ka nauditavad. Sõitsime mitmes kohas üle 200 km/h, see on päris suur kiirus puude vahel. Pinnas muutus ja ühes sellega ka pidamine, koguaeg oli vaja tingimusi lugeda. Esimese ralli kohta olen väga rahul."

Nädalavahetuse tipphetk? "Et jõudsime finišisse. Ja nautisime igat katset. Timo (kogenud kaardilugeja Rautiainen - M.T.) oli suureks abiks. Näitasime head kiirust ja arenesime kogu ralli vältel. Tundsin end iga katsega üha mugavamalt. Üks katsevõit on hea saavutus."

Sarnasustest vormel 1 ja ralli vahel: "Neli ratast, mootor ja rool. Nendega sarnasused piirduvad. Sõidustiil on täiesti erinev ja siin alal on nii palju muutujaid, näiteks pidamine muutub igas kurvis. Hindan pärast seda kogemust rallit palju rohkem."

Lõpetuseks lubas Mercedese vormelitiimi palgal olev Bottas, et see ei jää tema viimaseks ralliks.