Ivan Almeida (palliga)Foto: Martin Ahven
Korvpall
29. jaanuar 2019, 15:25

Poola korvpalliklubi fännid tahavad kalevlase Ivan Almeida saamiseks koguda kümneid tuhandeid eurosid! (1)

BC Kalev/Cramo korvpalluri Ivan Almeida ümber on viimaste nädalate jooksul ringelnud erinevaid jutte - mängija ise jätab mulje, et on saanud vabaks meheks, Kalev aga kinnitab lepingu kehtivust. Nüüd on Almeida eelmise koduklubi fännid hakanud tema palkamiseks raha koguma!

Almeida mängis eelmisel hooajal Wloclaweki Anwilis ja aitas klubi Poola meistriks. Nüüd on ühisrahastusplatvormil zrzutka.pl algatatud kampaania 175 000 zloti (ca 40 800 eurot) kogumiseks. Pealkiri on selgemast selgem: "Ivani naasmine Wloclaweki Anwilisse". Lisatud on Almeida pilt. Praeguseks on koos ligi 15 000 zlotti.

Asi lõhnab väga selle järgi, et Almeida väljaostusumma Kalevilt võib olla 40 000 euro ringis. Kalevi mänedžer Kaarel Sibul ei soovinud Almeidaga seonduvat praegu kommenteerida. Õhtulehe andmetel peetakse läbirääkimisi lepingu katkestamise üle. Hooaja alguses meeskonna üheks liidriks kerkinud Almeida on mitu kuud jäänud eemale vigastuse tõttu.

Anwili fännide ühisrahastuse üleskutses on siiski kirjas, et raha kogutakse lepingu sõlmimiseks Almeida või mõne teise treener Igor Milicicile sobiva mängija palkamiseks. Kõik kogutu suunatakse igal juhul edasi klubile meeskonna toetamiseks. "Näitame, et Wloclaweki fännid võivad mitte ainut kritiseerida ja survestada klubi, vaid ka alati toetavad teda oma eesmärkide saavutamisel!" seisis selgituses.

Maarjamaaga seotud ühisrahastuskampaaniatest on näiteid olemas. Nii soovis Norra jalgpalliklubi Kristiansund kaks aastat tagasi saada kogukonna abil 200 000 Norra krooni, palkamaks Eesti jalgpallikoondise keskkaitsja Nikita Baranov (24). Kokku saadi küll ligi neli korda väiksem summa, ent Baranov värvati sellegi poolest.