Emiliano Sala mälestamine.Foto: PA Pictures/Scanpix
Jalgpall
30. jaanuar 2019, 09:34

GALERII JA STATISTIKAPOMM | Cardiffi mängul mälestati kadunud jalgpallurit, Solksjäri laitmatule seeriale pandi piir (1)

Eile õhtul toimusid Inglismaa jalgpalli kõrgliigas järjekordsed mängud. Kõige suurem emotsionaalne tähelepanu oli suunatud Londonisse, kus kohalik Arsenal võõrustas Cardiff Cityt, kes mängis esimest korda pärast seda, kui nende klubi rekordost Emiliano Sala La Manche'i väina kohal väikelennukiga kadunuks jäi.

Tugevam võttis seekord oma ning Arsenal jättis koduväljakul 2:1 võiduga kolm punkti endale, väravate autoriteks Pierre-Emerick Aubameyang ning Alexandre Lacazette. Cardiffi auvärava lõi kohtumise üleminutitel Nathanie Mendez-Laing. 

Londonisse sõitnud Cardiffi fännid meenutasid Salad erinevate plakatite, lippude ning särkide ja sallidega. Enne kõiki eilseid kohtumisi peeti mehe auks ka minutiline leinaseisak, kuigi ametlikult pole tema surma veel kinnitatud. 

Sala oli Cardiffi nimekirjas ka mängukavas.



Manchester Unitedi peatreeneri kohusetäitja Ole Gunnar Solksjär võitis klubi eesotsas kaheksa esimest mängu, kuid eile takerdus ta esimest korda. United viigistas koduväljakul 2:2 Burnleyga. Kusjuures, United lõi oma väravad 87. (Paul Pogba) minutil ja mängu lisaminutitel (Victor Lindelöf). 

Mõned statistikanopped eilsest õhtust:

24. sekundil viis Sergio Agüero Manchester City võõrsil Newcastle'i vastu juhtima. Võiduks sellest ei piisanud, Newcastle oli parem 2:1. 

234 punkti on Pep Guardiola teeninud oma esimese 100 Inglise kõrgliiga kohtumisega. Jose Mourinhol on numbriks 237. Guardiolal oli eile võimalus Mourinhoga ühele pulgale tõusta, kuid see ebaõnnestus.

73 mängu on Pep Guardiola oma esimese 100 kohtumisega Manchester City peatreenerina võitnud. Müncheni Bayernis oli samaks saldoks 80, Barcelonas 79.

10 väravas on olnud osaline Manchester Unitedi keskväljamootor Paul Pogba pärast seda, kui klubi bossiks sai detsembris Ole Gunnar Solksjär. Pogba on löönud 6 väravat ja andnud 4 resultatiivset söötu. Tippliigades pole selle aja jooksul keegi rohkemat suutnud. 

Kõigest 18 korda puudutas eilses kohtumises palli Manchester Unitedi ründeäss Romelu Lukaku. Kokku viibis ta platsil 67 minutit. Teda asendanud Alexis Sanchez sai 23 minutiga kirja 23 puudet.