Emiliano Sala mälestamine eilsel Arsenal-Cardiff mängul.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
30. jaanuar 2019, 15:52

Kadunud jalgpalluri ekspruut ei saa rahu: ma tahaksin uskuda, et see oli õnnetus... (1)

Jalgpallur Emiliano Sala kadumine kütab endiselt kirgi. Uue koduklubi Cardiff City suunas teel olnud Sala haihtus La Manche'i väina kohal õhku koos väikelennuki ja selle piloodiga 21. jaanuaril. Mehi otsiti, kuid ühtegi jälge neist ei leitud. 

Argentiinlase ekspruut Berenice Schkair on varemgi juhtunu osas sõna võtnud. Ühes sotsiaalmeediapostituses viitas ta jalgpallimaffiale. Nüüd seda postitust kommenteerides sõnas ta, et tal pole millegi kohta informatsiooni, aga ta haistab olukorras midagi kummalist ja salapärast.

 
 
 
View this post on Instagram

🎈

A post shared by 𝓑𝓮𝓻𝓮𝓷𝓲𝓬𝓮 🐚🌸 (@bereniceschkair) on

"Ma loodan, et ta ilmub välja, et ta on elus," rääkis ta. "Kus? Saare peal. Mina ja ta pere usume, et ta ei saanud lihtsalt kaduda. Kui lennuk lihtsalt kaob, kaks inimest kaovad ja keegi ei taha neid otsida, siis see tundub kummaline. Ma tahaksin uskuda, et see oli õnnetus, aga selle õuduse kutsus esile inimeste vastutustundetus."

"Kõik on veidi süüdi," jätkas ta. "Miks piloot lendas, kui tal õiget luba ei olnud?" 

Naine viitas sellele, et britid uurivad, kas piloodil Dave Ibbotsonil oli ikka luba lend sooritada või mitte.  

"Miks lend üldse toimus? Emiliano ju ütles, et lennuk oli halvas seisus. Miks talle nii halb lennuk anti? Miks nad sellise halva ilmaga lendasid? Miks palju raha maksnud klubi tema eest paremini ei hoolitsenud?" jätkus naisel küsimusi. 

Mis juhtus?

Sala jäi kadunuks möödunud esmaspäeva õhtul, mil ta oli väikelennukiga suundumas Prantsusmaalt Inglismaale. Nimelt oli Premier League'i kuuluv Cardiff City just 18 miljoni euro eest ostnud argentiinlase mängijaõigused ning Sala oli teel just oma uue leivaisa juurde, mil väikelennuk La Manche'i väina kohal kadunuks jäi. Väikelennuki Piper Malibu, piloodi Dave Ibbotsoni ning Sala otsingud lõpetati neljapäeval, kuna pärast nii mitut päeva on nende elusalt leidmise võimalus nullilähedane.

Sala saatis lennuki kadumise eel sõpradele Snapchatis heliklipi: „Tere, vennad, kuidas teil, hulludel, läheb? Olin just Nantes'is tegemas asju, asju, asju, asju, asju ja see ei lõppe kunagi, kunagi, kunagi, kunagi. Olen lennukis, mis tundub, nagu see oleks laiali vajumas. Sõidan Cardiffisse, uskumatu. Juba homme alustan uues klubis treeninguid. Vaatame, mis juhtub. Vennad ja õed, on teiega kõik korras? Kui pooleteise tunni pärast ei kuule te minu käest uusi teateid, siis ma ei tea, kas keegi saadetakse mind otsima, sest nad ei leia mind. Isa, kardan nii väga!“

Prantsusmaalt Walesi teel olnud lennuk lendas umbes 1500 meetri kõrgusel, kui piloot palus Jersey saare lennujuhilt luba madalamale laskuda. Kontakt õhumasinaga kaotati, kui too oli umbes 700 meetri kõrgusel. Õhusõidukis olid vaid piloot ja Sala.

Väidetavalt oli lennukil probleeme juba õhkutõusul ning see õnnestus alles kolmandal-neljandal katsel. Ametivõimud pole seda siiski kinnitanud. Kohaliku meedia sõnul lendas Sala nädalavahetusel sama lennukiga Inglismaalt Prantsusmaale ning ei tundnud end toona turvaliselt ja pihtis seda endisele meeskonnakaaslaselegi. Õnnetuses võisid saatuslikuks saada jäätunud lennukitiivad.