Pole sugugi välistatud, et kolme aasta pärast kihutab Ott Tänak elektriautoga. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP
WRC
31. jaanuar 2019, 09:28

ÖKO! Autoralli MM-sarjas võib juba õige pea näha hübriid- või elektrimasinaid (2)

Pole suur saladus, et autoralli MM-sarjas kihutavad masinad pole kuigi loodussõbralikud. Nõnda ongi juba mõnda aega räägitud teemal, et kasutusse võiks võtta hübriid- või elektriautod. 

"Ajab vihale, et rallis isegi pole üritatud hübridiseerumist või uute tehnoloogiate kasutamist," vahendab Autosport rahvusvaheline autoliidu (FIA) presidendi Jean Todti sõnu. "Olen kuulnud, et põhjus on tootjates, kes seda pole soovinud. Neil pole uute reeglite vastu huvi."

Ta jätkab: "Ma ei saa sellest aru. Kui käin automessidel Frankfurtis, Pariisis, Hiinas, Jaapanis, Gefis, siis esitatakse seal pidevalt uusi tehnoloogiaid."

Kuid pääsus pole. "Aga nüüd, viimaks on midagi muutunud. Meeskonnad saavad aru, et mingisugust hübridiseerumist on vaja. FIAs käib töö, et 2022. aastaks oleks olukord muutunud," sõnab Todt. 

Esimesed juhised näevad ilmavalgust juba sel aastal. See annab meeskondadele piisavalt aega, et 2022. aastaks kõik vajalik korda ajada. 

Otsust toetab kindlalt näiteks M-Spordi tiim. "Teame ette antud ajaraami ja see on täiesti piisav, et end ette valmistada. 2022. aastal on rallis kindlasti midagi hübriidset. See peab nii minema, sest ainult siis jäävad mõned meeskonnad ellu ning tekitab huvi ka uutes tiimides," arvab tiimiboss Rich Millener.