Ott Tänak (paremal) hooaja eel, uudistamas oma uut töövahendit.Foto: AFP/Scanpix
WRC
31. jaanuar 2019, 17:00

Maailmameister ennustab: Ott Tänak lõpetab prantslaste pöörase seeria ja tõuseb ise troonile (8)

Esimese prantslasena autoralli maailmameistriks kroonitud Didier Auriol ennustab, et tema kaasmaalaste võidukäik saab tänavu lõpu ja troonile tõuseb Ott Tänak.

Auriol (Toyota) võitis MM-sarja aastal 1994, edestades Carlos Sainzi (Subaru), Juha Kankkuneni (Toyota) ja Colin McRae'd (Subaru).

Mõnes mõttes oli Auriol omamoodi prantslaste eduloo teerajajaks, sest pärast tema viimast täispikka hooaega (aastal 2003) kerkis esile Sebastien Loeb, kes krooniti ilmameistriks aastatel 2004-2012. Seejärel võttis ohjad üle Sebastien Ogier, kes võitis järgmised kuus tiitlit. Järjepanu on prantslastele kuulunud 15 rallimaailma ihaldatuimat autasu.

Nagu öeldud, tunnetab Auriol, et pöörane seeria saab viimaks läbi! "Sel aastal on Tänak väga ohtlik," vahendab L'Equipe endise maailmameistri sõnu. "Eelmisel hooajal oli ta üllatavalt kiire igal teekattel: asfaldil, kruusal ja lumel. Harva näeb sõitjaid, kes suudaksid suurtel kiirustel nii rahulikuks jääda. Ta tegi küll paar pisiviga, kuid MM-tiitlist ilma jäämine polnud lõpuks tema süü. Usun, et sel aastal on ta veel paremas hoos!"

Didier Auriol 2008. aasta San Remo rallil. Foto: LaPresse/Scanpix

Augustis 60. sünnipäeva pidanud Auriol tõusis rallimaailma tippu 1990. aastal, kui lõpetas MM-sarja teisena. Järgmisel kahel aastal oli ta kolmas, kuid vahetas seejärel Lancia Toyota vastu. Debüüthooajal sai ta Jaapani autotootja ridades taas pronksi, kuid 1994. aastal saabus oodatud MM-tiitel.

Viimase täispika hooaja tegi Auriol MM-sarjas kaasa aastal 2003, kui lõpetas Škodaga neli korda esikümnes.