Los Angeles Ramsi ergutajad Quinton Peron, Justene A., Sarah S. ja Napoleon Jinnies.Foto: Reuters/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
1. veebruar 2019, 10:46

MURRAVAD SOOPIIRE! NFLi esimesed tantsupoisid teevad mõnituste kiuste ajalugu

Pühapäevane Super Bowl ehk Ameerika jalgpalli profiliiga NFL finaalmatš tuleb ajalooline, sest esimest korda esinevad seal naiste kõrval ka meesergutajad (inglise k "cheerleader").

Soopiire murravad Quinton Peron ja Napoleon Jinnies, kes liitusid Los Angeles Ramsi ergutustiimiga möödunud märtsis. Juba see oli märgiline, sest teadaolevalt (aastast 1987) pole NFLis varem mehi ses rollis nähtud. Mõnes klubis on küll meesakrobaadid, kuid see on vähe teine asi kui tantsimine.

Peron ja Jinnies pole mõnitustest pääsenud ei staadionil ega sotsiaalmeedias, kuid meeskonna ja linna toetus kaalub nende sõnul halva üle. "Tundsin, et nüüd võib olla aeg, kui maailm sellist asja paremini aktsepteerib," lausus Jinnies USA meediale. "Kui on talenti ja tugev töötahe, siis miks mitte?"

Kusjuures tegu pole esimese korraga, kui Rams barjääre murrab. Aastal 1946 värbas tiim Kenny Washingtoni, kes oli esimene afroameerika päritolu mängija NFLis pärast II maailmasõda. Aastal 2014 valis Rams draft'is Michael Sami ehk esimese avalikult gei jalgpalluri.