Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisuovaal.Foto: Erki Parnaku
Talisport
1. veebruar 2019, 15:51

FOTOD | Avati Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisuovaal. Treener: see on sportlaste jaoks ülimalt oluline

Täna avati Tallinnas Härma staadionil Eesti esimene täismõõtmetes ehk 400 meetri pikkune kiiruisuovaal.

Piduliku avamise raames viidi staadionil läbi ka esimene kaheringine ajasõit, mille läbis kõige kiiremini Aleks Luik (1.20,5).

Tallinna Kiiruisuklubi treeneri Mart Markuse sõnul on loodud võimalused Tallinnas kiiruisutamisega tegelemiseks suur samm edasi. „Meie senised võimalused Tallinnas ala harrastada piirdusid suuresti hokiväljakul short track formaadis treeningutega või siis järvede jääl matkamisega," sõnas Markus pressiteate vahendusel.

"Võimalus treenida täismõõtmetes uisuringil, kus ka kurvide raadiused on reeglitele vastavad, on sportlaste jaoks ülimalt oluline. Seda nii tehnika õppimisel ja lihvimisel kui ka mahutreeningute läbiviimisel. Tänane testsõit õnnestus hästi ja raja kvaliteet on hea. Kuniks külmad püsivad, kasutame Härma staadionit oma peamise treeningpaigana. Loodan, et loodud võimalus kiiruisutamisega tegeleda toob juurde ka ala harrastajaid.“

Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisuovaal. Foto: Erki Parnaku


Tallinna spordivaldkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on mitmekülgsete sportimise ja liikumisvõimaluste tagamine linna jaoks prioriteet. „See areen saab olema avatud treeninguteks kiiruisutamisega tegelevatele spordiklubidele, koolitundide läbiviimiseks naabruses asuva Lasnamäe Vene Gümnaasiumi õpilastele ja teistele koolidele ning ka kõigile linlastele, kes oma vaba aega soovivad sportlikult ja uisutades sisustada,“ sõnas poliitik.

Härma staadioni uisuring jääb koolipäevadel peamiselt Lasnamäe Vene Gümnaasiumi ja teiste piirkonnas asuvate koolide õpilaste kasutusse. Uisuklubide treeningute läbiviimiseks koostatakse graafik. Operatiivset infot uisuraja avamise aegade, pakutavate teenuste ja raja olukorra kohta leiab alates uuest nädalast Pirita Spordikeskuse kodulehelt www.piritaspordikeskus.ee ja Härma staadioni infotahvlilt.

Eesti esimene täismõõtmetes kiiruisuovaal. Foto: Erki Parnaku



Härma staadioni renoveerimise esimene etapp valmis 2018. aasta sügisel, kui avati 400m betoonist uisuring, mida suvisel ajal kasutavad rulluisutajad. Lisaks on Härma staadionile rajatud kunstmuruga jalgpalliväljakud, 100m tartaankattega jooksusirge koos kaugushüppe kasti ja kuulitõuke sektoriga, kolm tänavakorvpalli väljakut ja street workout’i harrastamiseks võimlemislinnak. Kunstkülmetus valmidusega ja täisinvetariga alustab staadion tööd järgmisest hooajast.