Ivan Almeida.Foto: Martin Ahven
Korvpall
1. veebruar 2019, 17:45

IKKAGI MÄNGUKÕLBULIK? Kalev/Cramost minema lennutatud Almeida maandus kohe Poolas

Neljapäeva hommikul Kalev/Cramo korvpalliklubiga poolte kokkuleppel koostöö lõpetanud Ivan Almeida ei raiska tööturul niisama ringi luusides aega, vaid sõlmis juab reedel lepingu valitseva Poola meistri Wloclaweki Anwiliga. 

29aastane roheneemlane pallis Anwilis ka enne Kalev/Cramoga liitumist. Eestis veedetud aeg algas Almeida jaoks hästi, sest kohe esimeses Ühisliiga mängus viskas ta Nižni Novgorodi vastu 36 punkti ning noppis 9 lauapalli.

Paraku nurjas mehe hea hoo oktoobris saadud vigastus. Kui esialgu ei suutnud arstid pallurile õiget diagnoosi panna, siis Prantsusmaal tehtud uuringute järel selgus, et roheneemlasele valmistas muret jalas olnud katkine luu. 

Kalev/Cramo otsustas Almeidaga koostöö lõpetada neljapäeval. Varasemalt oli klubi mänedžer Kaarel Sibul Õhtulehe kommenteerinud, et nad ootavad uute Prantsusmaal toimuvate uuringute tulemused, mille põhjal oma seisukoha kujundavad

Kokku jõudis Almeida Eesti meisterklubi eest väljakul käia kümnes kohtumises. Ühisliigas jäi tema keskmisteks näitajateks 16,6 punkti ning 4,6 lauapalli. Eesti-Läti korvpalliliigas olid samad numbrid vastavalt 12,8 punkti, 5,2 lauapalli.

Siinkohal oleks ehk paslik meenutada mehe sõnu oktoobri alguses antud intervjuus. "Mina ei plaani siit enne hooaja lõppu lahkuda. Võin ära minna vaid juhul, kui klubi mind enam ei soovi," sõnas Almeida toona. "Olen oma tüübilt selline inimene, kes tahab algatatud asjad lõpule viia. Ma tahan olla Kalevi pere liige kogu hooaja ning näha meeskonda koos kasvamas ja tiitleid võitmas."

Kui lähtuda vanasõnast "meest sõnast, härga sarvest", siis oligi Kalev/Cramo ilmselt see, kes teda enam näha ei soovinud. Lõplikku tõde teavad ilmselt aga vaid asjaosalised.