Siim-Sander Vene läbiminekul. Foto: Facebook @GranCanariaCB | DAVID GRAU
Euroliiga
2. veebruar 2019, 00:26

VIDEO | Lisaajani punnitanud Gran Canaria sai Euroliigas juba kuuenda järjestikuse kaotuse

Siim-Sander Vene koduklubi Gran Canaria jätkab korvpalli Euroliigas kaotustelainel. Reede õhtul jäi Hispaania klubi 106:104 lisaajal alla Milano Olimpiale ning on kaotanud nüüd juba kuus järjestikust kohtumist. 

Kanaari saartel toimunud kohtumine algas tasavägiselt. Kui avaveerandi võitis ühe punktiga (28:27) Gran Canaria, siis poolajaks oli nende edu Marcus Erikssoni vedamisel kasvanud juba seitsme peale (46:39). 

Kolmandal veerandajal sai aga Milano oma mängu paremini käima ning viimasele veerandajale mindi vastu juba nende 68:67 eduseisus. Kuus sekundit enne mängu lõppu pääses Milano ette 89:86, kuid Gran Canaria õnneks tabas Eriksson ühe jala pealt kaugviske, mis kaks sekundit enne lõppu 89:89 viigi tabloole tõi ning kohtumise lisaajale viis. 

Lisaajal oli kodumeeskond see, kes esimesena ette pääses, kuid lõpus oli kolmekordne Euroliiga tšempion see, kes vabaviskejoonel (debüütmängu teinud James Nunnally) kohtumise 106:104 enda kasuks kallutas. Kuigi Gran Canarial oli võimalus lõpusekundi viskega võit veel koju jätta, siis teist imet Eriksson enam sepistada ei suutnud. 

Vene viibis väljakul veidi alla 17 minuti ning tõi selle ajaga 8 punkti (kolmesed 1/3, kahesed 1/1). Lisaks kogunes eestlase kontosse üks lauapall ning üks vaheltlõige. Gran Canaria resultatiivseim oli Eriksson 28 punktiga. Milano parimad olid Vladimir Micov 24 ning Mike James ja Nunnally 22 punktiga. 

Lisaks Gran Canariale naases võidulainele ka Rick Pitino juhendatav Panathinaikos, kes lõpetas kolmemängulise kaotustejada 88:75 võiduga Istanbuli Anadolu Efesi üle. Võitjate parim oli Nick Calathes 20 punktiga ning 13 resultatiivse sööduga, Efesi parim oli 15 punkti toonud Rodrigue Beaubois.

Varasemates kohtumistes alistas seitsmekordne Euroliiga võitja Moskva CSKA koduväljakul kindla Podgorica Buducnosti 99:69. Võitjate parim oli Nando De Colo 16 punktiga, kaotajate parim oli 11 punkti toonud Norris Cole. 

Euroliiga valitsev meister Madridi Real oli samal ajal 86:82 üle mullusest EuroCupi võitjast Istanbuli Darüssafakast. Hispaania klubi võitu panustasid enim, 15 punkti, Anthony Randolph ning Trey Thompkins. Darüssafaka resultatiivseim oli Toney Douglas 27 silmaga. 

Standings provided by Sofascore LiveScore