Kelly Sildaru.Foto: Graeme Murray/Red Bull Content Pool
Talisport
2. veebruar 2019, 18:55

Kelly Sildaru otsustas MMi avastardist loobuda (8)

USAs Utah'i osariigi suusakuurordis Park Citys alanud freestyle-suusatamise MMil on esmalt on kavas Big Airi hüpped. Kelly Sildaru kvalifikatsioonis starti ei tulnud, sest lauge raja tõttu vaevasid teda hooprobleemid.

See tähendab, et Sildaru ei saa osaleda ka finaalis. Lisaks Sildarule otsustasid võistlusest loobuda ka USA esindaja Eileen Gu ja šveitslanna Giulia Tanno.

"Kergemate naiste jaoks pole seal piisavalt hoogu, et hüpe ohutult läbida. Hoolimata sellest, et tingimused heaks libisemiseks on olemas - tuult ei ole ja lund ei saja. Eilsel treeningul olid ka head tingimused, aga saime teha ainult otse hüppeid või 540kraadiseid. Kelly maandus otse nurga peale või vahel isegi täiesti sirgele osale," rääkis Kelly isa ja treener Tõnis Sildaru.

Suurem osa favoriite murdsid ennast siiski eelvõistluse kadalipust läbi. Esimesena läks finaali venelanna Anastassia Tatalina (95,00), teine oli prantslanna Tess Ledeux (92,00) ja kolmas šveitslanna Sarah Höfflin (91,50). Esimesena jäi finaali ukse taha äsja X-mängudel Big Airis teise koha saanud norralanna Johanne Killi (74,75).

Vaata siit kvalifikatsiooni tulemusi!

Enne võistlust:

Kvalifikatsioon algab Eesti aja järgi kell 18.40, võistlustules on 19 naist. Ööl vastu pühapäeva kell 4 algavasse finaali pääseb 8 paremat. Kvalifikatsioonis on kõigil võistlejatel võimalik teha kaks katset, millest arvesse läheb parem tulemus.

Eelmisel nädalal peetud X-mängudel sai 16aastane Sildaru Big Airi hüpetes pronksmedali. Võrreldes pargi- ja rennisõiduga on eestlanna medalivõimalused väiksemad, sest ta ei kasuta võistlustel veel kahekordset cork'i, mis on enamikel konkurentidel käpas.

Võrreldes X-mängudega, kuhu sai kutsetega peale 8 võistlejat, on konkurents tihedam. Teiste seas on kohal ka venelanna Anastassia Tatalina, kes võitis augustis Uus-Meremaal peetud juunioride MMil Big Airis Sildaru ees kuldmedali. Loomulikult ei puudu ka värske X-mängude kuld Mathilde Gremaud ja hõbe Johanne Killi.

Sildaru stardib kvalifikatsioonis võistlejaterivi keskel.

Stardinimekiri: 1. Tess Ledeux (Prantsusmaa), 2. Lana Prussakova (Venemaa), 3. Eileen Gu (USA), 4. Silvia Bertagna (Itaalia), 5. Elena Gaskell (Kanada), 6. Margaux Hackett (Uus-Meremaa), 7. Kea Kühnel (Saksamaa), 8. Julia Krass (USA), 9. Sarah Höfflin (Šveits), 10. Kelly Sildaru, 11. Johanne Killi (Norra), 12. Lara Wolf (Austria), 13. Coline Ballet-Baz (Prantsusmaa), 14. Isabel Atkin (Suurbritannia), 15. Giulia Tanno (Šveits), 16. Caroline Claire (USA), 17. Mathilde Gremaud, (Šveits), 18. Anastassia Tatalina (Venemaa), 19. Maggie Voisin (USA).

Sildaru teeb MMil kaasa ka pargi- ja rennisõidus. Pargisõidu kvalifikatsioon on kavas 5. veebruaril ja finaal 6. veebruaril, rennis võisteldakse vastavalt 7. ja 9. veebruaril.