Therese Johaug. Foto: Tore Meek/NTB SCANPIX
Talisport
2. veebruar 2019, 16:27

STATISTIKA | Ulmelised arvud: alistamatu Therese Johaug edestab konkurente kalendriga! (8)

Dopingukaristuse järel tänavusel hooajal taas murdmaasuusakarusselliga liitunud Therese Johaugi ülekaal kogu talve olnud mäekõrgune. 

30aastane norralanna võitis täna kodustel meistrivõistluste 7,5+7,5 km suusavahetusega sõidu, edu lähima jälitaja Astrid Uhrenholdt Jacobseni ees oli koguni 56,4 sekundit. Nõnda ongi Johaug tänavu triumfeerinud kõigil distantsisõitudel ehk 11 korral järjest. Ainust tõrvatilk meepotis on Lillehammeri sprindi 33. koht. 

Norra üks suuremaid ajalehti VG on välja arvutanud, et Johaugi ülemvõim on ülimalt suur. Nimelt on ta nüüd edestanud iga konkurenti kokku vähemalt kuue minutiga! See tähendab, et iga 10 kilomeetri kohta on ta kõigist minimaalselt 30 sekundit nobedam. 

"On tõesti üllatav, et tema ülekaal nõnda suur on. Lisaks näitab ta suurepärast stabiilsust," sõnas Norra koondise treener Ole Morten Iversen.

"Tunnen, et olen kiiremaks läinud, aga Therese vastu pole mul mingit lootust. Ta on võrreldes varasemate aastatega tunduvalt kiiremaks muutunud," lisas koondisekaaslane Heidi Weng. 

Johaug ise tunneb võitmisest mõnu: "Hooaeg on olnud fantastiline ja iga võit pakub mulle palju rõõmu. Olen uhke, et nii edukalt naasin."

Lisaks tänasele suusavahetusesõidu kullale tuli Johaug üleeile Norra meistriks ka 10 km klassikasõidus. Eilses sprindis ta kaasa ei teinud. 

Enne tänavust hooaega käis Johaug viimati ametlikul võistlusel lumel 2016. aasta 4. aprillil. Tagasituleku tegi ta 2018. aasta 11. novembril.