Tartu Ülikooli korvpallimeeskond.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
2. veebruar 2019, 22:08

Tartu korvpallurid pidid taas mõru pilli alla neelama, Kalev ei suutnud eestlaste au päästa (7)

Olybet Eesti-Läti Korvpalliliiga tänases esimeses kohtumises jäi Tartu Ülikool 70:76 alla Valmierale. Kaotuse pidi vastu võtma ka Tallinna Kalev/TLÜ. 

Olude sunnil oma kodumängu Võru spordihoones pidanud tartlased alustasid kohtumist hästi, avaveerandi järel juhiti 21:15. Lätlased said aga oma mängu paremini käima ning poolajaks olid nad omakorda kolmega peal. 

Valmiera kasvatas järgmise kümne minutiga edu kuuele. Matši saatus otsustati viimase neljandiku esimese poolega, 5.25 enne lõpuvilet oli lätlaste edu 68:56. Seda vahet tartlastel enam kinni lappida ei õnnestunudki. 

Samade meeskondade hooaja esimeses matšis jäi Valmiera kodusaalis lisaaja järel peale 106:98. 

Tänases lahingus oli Tartu resultatiivseim 18st viskest vaid neli tabanud Arnas Velicka 16 punktiga. Tautvydas Slezas lisas 15 ja Kregor Hermet 14 silma. Valmiera poolelt tõi Edmunds Elksnis üleplatsimehena 24 punkti. 

"Tulime küll juba eile siia, aga peab tunnistama, et selle saaliga sõbraks veel ei saanud. Kui korvpallimängus sisse ei viska, siis on rakse võita. Ja kui visked ei lähe, hakatakse kiirustama ja tulevad rumalad vead. Kaitses tulevad augud ja nii see võit täna käest läks. Lõpus saime küll korra natuke mängu sisse, aga võiduks sellest ei piisanud," sõnas Tartu peatreener Priit Vene pressiteate vahendusel. 

Tartlastel on nüüd kirjas kaheksa võitu ja 10 kaotust, millega langeti hoobilt play-off´i kohalt 10ndaks. Tõsi, vahed pole suured, kaheksandat positsiooni hoidva Pärnu saldo on 9-11, Rapla on Tartuga samal pulgal. Valmiera sai 14 kaotuse kõrvale kirja seitsmenda võidu, millega püsitakse 11. kohal. 

Eesti klubides oli täna võistlustules ka Tallinna Kalev/TLÜ, kes samuti ei saanud oma kodumängu pidada tavapärases saalis. Nimelt lasi Sõle spordihoone katus läbi, mistõttu koliti matš Jurmala vastu TalTechi spordihoonesse. Algusaeg 2 tundi 15 minutit planeeritust hiljem.

Mängu alustasid paremini lätlased ning üsna pikalt oli initsiatiiv nende käes. Neljandal veerandajal õnnestus Kalevil siiski vastased kinni püüda ning lõpu eel isegi juhtima pääseda. Otsustavatel hetkedel oli jämedam ots siiski Jurmala käes, kuid Taylor Staffordi kolmene viimasel sekundil viis kohtumise lisaajale.

Matš jätkus pingelises punkt-punkti heitluses, kuid Jurmala kallutas kaalukausi ikkagi enda kasuks. Lõppnumbrid tablool 99:96.

Bamba Falli puudmisel üle 43 minuti rassinud vanameister Janar Talts viskas Kalevi parimana 25 punkti. Üleplatsimeheks kerkis Jurmala eest debüütmängu teinud, Kaunase Žalgirise kasvandik, Kaspars Vecvagars 27 silmaga. 

Ühtlasi muutus tabeliseis veelgi pingelisemaks. Kalevil on nüüd kirjas 10 võitu ja 10 kaotust, Jurmala saldo 11-11. Lätlased tõusid kuuendaks, kalevlased langesid seitsmendaks.

Lätlaste omavahelises duellis alistas Ventspils kodusaalis kindalt 99:79 Ogre.

Tabeliseis (kliki pildil):