Janek Õiglane.Foto: Heiko Kruusi
Kergejõustik
2. veebruar 2019, 19:39

VÕITLEJA: Õiglase jalg annab tunda, kuid ta liigub ilusa isikliku rekordi poole

Kaks päeva tagasi kaalus Janek Õiglane tõsiselt, kas saab sel nädalavahetusel Tallinnas rahvusvahelisel mitmevõistlusel osaleda. Ehkki reie tagakülje vigastus annab tunda, liigub ta EMi pääsme ja isikliku tippmargi suunas.

Kaks nädalat tagasi jalale liiga teinud Õiglane püstitas avapäeval koguni kolm isiklikku rekordit: jooksis 60 m 7,08ga, hüppas kaugust 7.34 ja tõukas kuuli 15.16. Kõrgushüppes ületas Andrei Nazarovi õpilane 2.01. Ta kogus nelja alaga 3367 punkti ja hõivas kolmanda koha.

"Iga ala järel on vaja valusat kohta masseerida," rääkis Õiglane eduka päeva järel. "Pean ökonoomselt võistlema. Kaugushüppes loobusin kahest katsest. Arvan, et 60 meetrit võin kiiremini joosta. Samas olen üllatunud, et suutsin distantsi sellises seisus nii väledalt läbida. Kõrgushüppes viskas jalg hästi, aga tehnika lagunes ja see oli juba minu viga."

Etteaste eel tegi Õiglane endale graafiku 6000 punkti kanti. "Praegu olen plussis," lausub sportlane, kelle isiklik rekord on 5739 punkti. "Teisel päeval on kõige raskem ala teivashüpe. Eelmisel suvel oli mul sarnane vigastus, pean vähem katseid tegema."