Ivo LinnaFoto: Aldo Luud
Tele
3. veebruar 2019, 10:54

ÜLESKUTSE! Kus on Ivo Linna „Kaelakee hääle“ pintsak? (3)

Eesti Muusika Kuulsuste Koja projektijuht Risto Lehiste plaanib maikuu keskpaigas avada näituse, kus on eksponeeritud "Eesti laulu" ja Eurovisioni lavadel käinud Eesti artistide silmapistvamad kostüümid.

Lehiste rääkis saates "Hommik Anuga", et näitusele ei ole plaanitud ainult need rõivad, mis on olnud Eurovisioni lõppvõistlustel. Olemas on juba mitmed rariteedid, nagu Dave Bentoni triiksärk, mida võis näha 2001. aastal Kopenhaagenis toimunud Eurovisioni võistlusel. Näitusel on ka Ott Leplandi esinemiskostüüm, Eda-Ines Etti legendaarne kaabu, mille andis näitusele lauljanna stilist Jana Hallas. Lehiste plaanib näitusele tüdrukutebändi Neiokõsõ kostüüme ning Laura Põldvere klaasmosaiigist kleiti, millega lauljanna küll eurolaval ei saanud särada, kuid mis püüdis pilke 2009. aasta "Eesti laulu" konkursil, kui ta esitas Sven Lõhmuse  laulu "Destiny".

 

Hetkel on Lehiste veel näitust kokku panemas. Eriti kirglikult otsib ta Ivo Linna pintsakut, mis oli lauljal seljas 1996. aastal Oslos toimunud Eurovisioni laval. Lehiste on Linna käest ka isiklikult pintsaku asukoha kohta uurinud. Viimati oli see Tallinna vanalinnas asuva klubi Guitar Safari seina peal. Tänaseks on klubi oma uksed sulgenud.

 

Siinkohal inimestel üleskutse: kui tead midagi Ivo Linna pintsakust, võta ühendust Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi või Eesti Muusika Kuulsuste Kojagag.

Täispikka intervjuud saad järelvaadata siin: