Ole Gunnar Solskjär.Foto: PHIL NOBLE/Reuters
Jalgpall
3. veebruar 2019, 11:53

Esialgu vaid ajutiselt Manchester Unitedi peatreeneriks määratud norralane kulutab oma peas juba 230 miljonit!

Lõppenud aasta lõpus tuli üsna ootuspärane teade: Jose Mourinho ei jätka Manchester Unitedi peatreenerina. Tema ameti võttis vähemalt esialgu ajutiselt üle klubi legend Ole Gunnar Solskjär.

Esiti tehti norralasega leping tänavuse hooaja lõpuni ning seejärel proovitakse püüda ilmselt mõnda suuremat nime. Solskjär on aga peatreenerina hiilgavalt alustanud: üheksast mängust on võidetud koguni kaheksa, vaid üks on lõppenud viigiliselt. 

Nõnda ongi hakanud levima jutud, et endine ründetäht võib Unitedi etteotsa jääda ka pikemaks ajaks. Briti meedia andmetel võidaks Solskjär kindlasti klubi usalduse, kui tal õnnestuks meeskond Meistrite liiga kaheksandikfinaalis PSG vastu võidule tüürida. 

Oma rahuliku natuuri poolest tuntud norralane võtab asja rahulikult ning üleliia palju ette ei mõtle. Tõsi, targa treenerina vaatab ta ka tulevikku.

Nimelt on Unitedil suvises üleminekuaknas uute mängijate soetamiseks kasutada umbes 200 miljonit naelsterlingit ehk ligi 230 miljonit eurot. "Pean olema kursis mängijate potentsiaaliga," kinnitas Solskjär, kes oma peas on läbi mõelnud ka erinevaid stsenaariume.

"Olen mõelnud, milline peaks minu arvates Unitedi meeskond 1-2 aasta pärast olema. Tähtis on leida sobiva iseloomuga mängijad. Siia peavad tulema jalgpallurid, kes sobituvad tiimi identiteedi ja DNA-ga."

Mourinho käe all hooaega nigelalt alustanud United on Solskjäri juhtimisel Premier League´is kõvasti seisu parandanud. Praeguse seisuga hoitakse 45 punktiga kuuendat kohta, kuid neljandal positsioonil olev, ja ühe mängu enam pidanud Chelsea on vaid viie silma kaugusel. 

Täna on kavas kaks mängu. Kell 16.05 algavas matšis külastab United Leicesteri, 18.30 võõrustab Manchester City Arsenali. 

Standings provided by Sofascore LiveScore