Bam Margera oli Simple Sessioni aukülaline.Foto: Robin Roots
Spordivaria
3. veebruar 2019, 21:00

Bam Margera valis medalite asemel „Jackassi“: ma ei kahetse, kasutasin ära oma isikuomadusi

39aastane Bam Margera kuulub rulapõlvkonda, kus mitte keegi ei mõelnud olümpiamängudele. Nüüd on aga täiesti uus ajastu ja 2020. aasta Tokyo olümpial saab rulal veeredes medaleid võita.

Üllataval kombel selgub, et ka niinimetatud „spordikauge rulatamise“ legend mõistab tänapäeva noorte unistusi. Margera uute iidolite sekka kuulub näiteks mulluse Simple Sessioni võitja Jagger Eaton.

„Tegelikult unistasin isegi mina X-mängude medalitest, aga sain aru, et ma ei suuda piisavalt palju pingutada, et nende ässadega võistlustel konkureerida. Siis paningi selga lahedad riided ja tegin teistmoodi trikke, et vähemalt ajakirjade kaanel olla,“ arutleb Margera, kes oli tänavuse Simple Sessioni aukülaline.

 
 
 
View this post on Instagram

Tallinn Estonia with @madarsapse and @greyson_fletcher

A post shared by Bam Margera (@bam__margera) on

„Lõpuks sidusin rulasõidu muu lõbusaga. Pigem tegin „Jackassi“ (MTV telesari, mis saavutas maailmas ülisuure populaarsuse - toim), kui mõtlesin võistlemisele ja medalitele. Ma ei kahetse seda. Kasutasin oma isikuomadused ära. Mõni võib olla väga-väga hea rulataja, aga kui tal pole maailmale midagi huvitavat öelda, siis... Kui vaatan ajakirju, tahan näha lahedaid kutte, kes kannavad värvilisi riideid ja teevad tagurpidi saltot. Kui kellegi tagataskust ripub välja mingi lahe vidin, tahan endale samasugust! Kokkuvõttes, võid ju olla täiesti pöörane rulataja, aga valge t-särgi ja teksapükstega ei jõua eriti kuskile. Võin kinnitada, et ka igava inimese rulalaudasid ei taha mitte keegi osta! Rahvas valib Ali Boulala laua, sest ta käib riides nagu rokkstaar,“ jätkab Margera. Bami enda rulalaud olid omal ajal tohutult populaarsed: neid müüd iga kuu 40 000 tükki ja see ületas isegi Tony Hawki müüginumbrid.

„Nüüd saan tegelikult väga hästi aru, miks Jagger olümpiamängudest unistab. Minu ajal oli olukord täiesti teistsugune. Kui nägin, et keegi tegi suure switch ollie', olin hämmingus. Ta sõitis ju muidu vasak külg ees, aga triki tegi parem külg ees! See tundus hullumeelne. Nüüd õpivad noored ühe päevaga ära switch 360 flip'i. Nende normaalsus on minu ajastu omast täiesti teistsugune. Kui oleksin praegu 15aastane, siis tahaksin samuti olümpiale. Jagger Eaton teeb asju, mida ma pidasin terve elu jooksul võimatuks. Ta ei eksi mitte kunagi. Tal tuleb kõik alati välja, ta pole mitte kunagi ühtegi võistlust pe***e keeranud. Vaatan tema Instagrami ja suu jääb ammuli! Poiss teeb asju, mille nime ma isegi ei tea!“ kiidab Margera, kes ise on praegu pigem ülekaaluline ja tippvormi täielikult kaotanud.

 
 
 
View this post on Instagram

Thank you @vansparkseries for another amazing event! Stoked to stay another week out here in Nanjing! 🇨🇳❤️

A post shared by Jagger Eaton (@jaggereaton) on

Samas on ta endiselt lepinguline profirulataja. „Praegu sõidan enda lõbuks. Püüan teha asju, mis ei paneks jalgu valutama. Iga liigutus on tunduvalt valusam kui vanasti. Isegi, kui võrrelda ajaga, kui segasin profirulatamise kogu selle „Jackassi“ jamaga. Eks see oli muidugi meelepete, sest jõin toona väga palju alkoholi. Suuresti oli see valuvaigistava eesmärgiga.“

Pikka eksklusiivintervjuud Bam Margeraga, kus legend räägib võitlusest alkoholismiga, saab lugeda SIIT!