Tänane esikolmik: Jarl Magnus Riiber (keskel), Ilkka Herola (vasakul) ja Fabian Riessle.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
3. veebruar 2019, 18:12

TŠEMPION! Jarl Magnus Riiber kindlustas juba MK-sarja üldvõidu ja tegi Norra kahevõistluse ajalugu

Kahevõistluse MK-sarja hooaja neli viimast individuaalvõistlust võiks põhimõtteliselt ära jätta, sest üldvõitja on juba teada.

Kristallgloobuse viib oma auhinnakappi 21aastane norralane Jarl Magnus Riiber, kes võttis täna Klingenthalis hooaja kümnenda etapivõidu. Nii palju võite ühel hooajal pole ükski norralane kunagi varem teeninud, senine rahvusrekord oli Bjarte Engen Viki üheksa triumfi.

Vik võitis MK-sarja hooajal 1998-99, mis oligi enne Riiberi triumfi Norra kahevõistlejate viimane üldvõit.

Riiber on 17 võistlusega kogunud 1258 punkti, lähimal jälitajal Johannes Rydzekil on 497 punkti vähem, kuid laual on veel ainult 400 silma.  

"MK-sarja üldvõidu kindlustamine annab rahu ja enesekindlust," vahendab Riiberi sõnu Norra rahvusringhääling (NRK).

NRK ekspert Fred Börre Lundberg: "Arvestades ajalugu on see ülimalt vinge saavutus. Ja nii ongi. Ta kuulub nüüd eksklusiivsesse klubisse."

Mõistagi läheb Riiber kuu lõpus Seefeldis toimuvale MMile vastu suurfavoriidina, kuid ta näeb endas arenguruumi. "Unistan paremast suusatamisest," lausus norralane.

"Et suudaksin Seefeldis endast kõik välja võtta. Praegu tunnen, et võistlen hästi, kuid see pole minu maksimum. Unistan sellest, et saaksin Seefeldis nii hüppemäel kui ka suusarajal endast 100% kätte."

Ekspert Lundberg: "Tal on täiusliku võistluseni palju minna. Ta pole viimasel ajal oma parimaid hüppeid näidanud. Samas, kui ta suudab vähemalt praegust suusavormi hoida ja natukene paremini hüpata, on ta Seefeldis alistamatu."

Kui vaadata eraldi MK-sarja parima hüppaja ja parima suusataja punktitabeleid, ei juhi Riiber kumbagi. Hüpetes on ta sarja teine, suusatamises alles 14. mees. Tõsi, suusatabelit ei tasu 100% uskuda, sest olenevalt hüpete tulemustest pole kõigil meestel tarvis alati viimase piiri peal pingutada.

Tänase võistluse tulemused (kliki pildil):

Kristjan Ilves Klingenthalis ei võistelnud, sest keskendub treenimisele. Võistluskarussellile peaks ta naasma järgmisel nädalavahetusel Lahtis.

MK-sarja üldseis (kliki pildil):