Tristan Koskor.Foto: jalgpall.ee
Jalgpall
3. veebruar 2019, 22:21

OHHOO! Äsja jalgpallikoondises debüteerinud ründaja siirdub Indoneesia liigasse (1)

Möödunud hooajal Eesti jalgpallimeistrivõistlustel parima eestlasena 21 väravat löönud Tristan Koskor (23) siirdub Indoneesia meedia teatel aastase laenulepingu alusel Tartu Tammekast sealse kõrgliiga meeskonda Padangi Semen.

Äsja Eesti A-koondise debüüdi teinud ründaja liitumist kinnitas ajakirjandusele Semeni peatreener Win Bernadino. Kui eestlase reis läheb plaanipäraselt, jõuab ta uue klubi juurde tuleval reedel.

Koskor Tammeka kodulehele: "Pakkumine tuli ja kaalusime seda koos klubiga, sest tegu on jalgpalli mängimiseks ikkagi väga eksootilise paigaga. Otsustasin, et kui Tammeka on minekuga päri, siis oleks see täpselt selline väljakutse, mis annaks mulle teadmise: kas saan kodust kaugel täiesti teistsuguses keskkonnas jalgpalli mängimise ja eluga hakkama või mitte? Samuti võib selline võimalus tulla ainult korra elus ning mitte minemist ja mitte proovimist võin kunagi ise kahetseda.

Olen endiselt Tartu Tammeka mängija ja klubile äärmiselt tänulik, et Tammekas on inimesed minusse uskunud ja aidanud mul enda karjääri edendada, sest ilma klubipoolse toetuseta poleks mul ka täna neid valikuid.''

Tammeka juhatuse liige Ken Viidebaum: "Laenulepingut veel sõlmitud pole, enne peab Tristan lendama Indoneesiasse, läbima meditsiinilise kontrolli ning tutvuma ka kohaliku eluoluga. Omaltpoolt loodame, et Tristan saab sealt väga kihvti kogemuse ja teeb korraliku hooaja. Muidugi oleme nüüd sunnitud leidma Tristanile asendaja, aga nagu elu on näidanud, siis sama "mure" ees olime ju ka sel hetkel kui [Kristjan] Tiirik otsustas mängijakärjääri lõpetada ja just siis algas Tristani esiletõus väravalööjana."

Varem on Indoneesia kõrgliigas mänginud Martin Vunk, kes esindas 2015. aasta esimeses pooles Jakarta Persijat.

Koskori jaoks on tegu karjääri esimese välisklubiga. 

1980. aastal asutatud Semen on korra, hooajal 2011-12 ka Indoneesia meistriks kroonitud. Ent eelmisel aastal mängis klubi esiliigas, kust tänu teisele kohale tagasi eliitseltskonda tõusti.

18 meeskonnaga Indoneesia kõrgliiga alustab märtsikuus.