BC Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys. Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. veebruar 2019, 20:53

HÄBI! Mannetult tegutsenud Kalev/Cramo kaotas Riia VEFile juba neljandat korda (2)

Korvpalli VTB Ühisliigas pidi BC Kalev/Cramo koduses Kalevi spordihallis tunnistama Riia VEFi 85:75 paremust. Eesti meisterklubi jäi samale meeskonnale tänavu alla juba neljandat korda! 

Kuigi VEF kuulub Ühisliigas tänavu selgelt tagaotsa meeskondade hulka, pole kalevlased neile vastu saanud. Varasemalt oli kahel korral alla jäädud Eesti - Läti liigas, korra VTB sarjas. 

"Kolm võitu Kalevi üle on enam-vähem ainus positiivne, mida VEF sel hooajal saavutanud. Muidu on üks pettumus teise otsa," ütles Läti korvpalliajakirjanik Guntis Keisels tänase matši eel Õhtulehele. 

Vaatamata mitmele olulisele puudujale - Tallinnasse tuldi 10 mehega - ning paarile uuele mängijale, alustas VEF kohtumist tunduvalt isukamalt. Vabasid kohti leiti nii korvi alt kui ka kaare tagant. Nõnda teenisidki külalised väikese algedu, avaveerand võideti 24:19. 

Lustlikult tegutsenud riialased kogusid üha enam hoogu ning vahe kasvatati 11-le silmale. Mees-mees ja maa-ala kaitse vahel varieerunud kalevlased jätsid vastastele liialt vabu kohti, hätta jäädi ka lauavõitluses. Enda rünnak ei sujunud samuti, lahendused jäid tihtipeale liialt individuaalseks.

Vähehaaval paranes ka võõrustajate mäng, kaitses tegutseti agressiivsemalt ning tänu sellele oli veidi lihtsam ka rünnakul. Poolajapausile pääses VEF siiski neljapunktilises eduseisus, kuid kõige tähtsam oli, et Kalev sai mängusabast uuesti kinni. 

Kuigi külaliste rünnakud lõppesid tunduvalt loogilisemate lahendustega, võitlesid kalevlased visalt ning kolmanda veerandaja teisel poolel jõuti viigini. Otsustava neljandiku eel säras tablool seis 58:58 ja kõik algas justkui algusest. 

Paraku astus järgmise sammu VEF: veidi enam kui kolme minutiga tehti 14:2 vahespurt ning Kalev oligi murtud! Vahepeal leitud enesekindlus oli taas õhku haihtunud ning viimased minutid kujunesid lõppnumbrite vormistamisele. 

Vähemalt teisel poolajal ei saa Kalevile küll võitluslikkuse puudumist ette heita, kuid kogu mängu jooksul nappis loogilisi lahendusi. Lisaks jäädi tihtipeale kaitses liialt pehmeks, mis avas viskekohti VEFile nii lähedalt kui ka eemalt. 

Nagu ka eelnevates kohtumisest, tabasid riialased hästi kolmeseid: 26/12. Samas mängiti viskekohad ka suurepäraselt välja, protsent võinuks vabalt paremgi olla. Kalevlased olid omakorda kaare tagant suures hädas, 17 teele saadetud üritusest tabas korvirõnga vaid 2. 

Võõrustajate parimana tõi Reggie Lynch 14 punkti, Kristjan Kitsing ja Arnett Moultrie toetasid teda 12 silmaga. VEFi poolelt oli parim vaid 12 minutit mänginud Andris Misters 15 punktiga. 

Kalev sai tabelisse kuue võidu kõrvale üheksanda kaotuse, millega langeti play-off´i joone alla üheksandaks. Tõsi, Saraatovi Avtodori saldo on täpselt sama. Hooaja neljanda võidu teeninud (kaks neist Kalevi vastu) VEF kerkis eelviimaselt positsioonilt hoobilt 11ndaks.