Donaldas Kairys.Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. veebruar 2019, 21:25

Kalev/Cramo peatreener hurjutas leegionäre: tahtsin, et nad kaaslastele võimalusi looks, aga nad punnitasid ise (3)

"Pettumus. Ootasin oma meestelt palju rohkem võitluslikkust," oli BC Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys pärast kaotust Riia VEFile silmnähtavalt pettunud. 

"Me ei saa VEFile järjepidevalt lauavõitluses kaotada ja loota, et võidame mängu," jätkas ta. "Loomulikult oli meie visketabavus halb (kolmeseid tabati 17/2 - toim.), aga me ei mänginud eriti targalt. VEFil olid asjad paigas: viskajad viskasid, läbiminejad murdsid läbi, lauavõitlejad võitlesid lauas. Meil olid asjad põhimõtteliselt vastupidi. See on meie enda viga."

Kairyse sõnutsi tulnuks täna igal juhul enda paremus maksma panna: "Mõeldes VTB Ühisliiga play-off´ile, pidanuks me tänase kodumängu ilmtingimata võitma. Aga me ei pidanud kokkulepitud asjadest kinni." 

Leedulane ei salga, et VEF oli täna parem peaaegu kõigis elementides, eriti lõi välja rünnakute sujuvus. "Kuigi Brankol (Mirkovic) polnud parim viskepäev, pole mul talle tavaliselt suuri etteheiteid. Ta teeb täpselt seda, mida treener nõuab. Täna jagas ta seitse resultatiivset söötu ning tegi vaid kaks pallikaotust," ei soostunud Kairys mängujuhi kahvatu partii taha pugema. "Ootasin seda rohkem ka Wrotenilt ja Lewiselt. Et nad kaaslastele kohti looks. Aga nad tahtsid rohkem ise punnitada. Nad tabasid kahepeale viskeid 19st 5, nii ei võideta mängu." 

Ilmselt on Kalev tänavu alistanud tunduvalt tugevamaid vastaseid kui VEF, ometigi tuli tänavu juba neljandat korda Riia klubi paremust tunnistada. Miks? "Ilmselgelt pole me seda veel välja nuputanud," vastas peatreener. 

"VEFi võitmiseks on olulised kaks elementi: peame piirama nende kaugviskeid ning olema paremad lauas. Selleks tuleks mängida agressiivset kaitset ja seejärel jõuliselt lauda minna. Kolmesed on nende mäng ja kui nad neid üle 10 tabavad, siis reeglina ka võidavad (täna tabati kolmeseid 12 - toim.)."

VEFi peatreener Janis Gailitis oli kohtumise järel mõistagi rahulolev. "Usun, et kontrollisime suuremat osa mängust. Eriti rahul olen meeskondliku mängu üle. Olime ühel lainel nii rünnakul kui ka kaitses," sõnas ta. 

Riia klubil on Ühisliigas nüüd kirjas neli võitu, pooled neist on tulnud just Kalevi vastu. Lisaks on Eesti meisterklubi võidetud kahel korral Eesti-Läti liigas. Miks nii?

"Raske öelda... iga kord kui vastamisi läheme, on meeskonna rivistuses mingisugused muudatused, nii et situatsioonid pole samad. Võib-olla on see lihtsalt kokkusattumus," arvas Gailitis.