Anthony Davis on kuum kaup!Foto: Chris Graythen/AFP
Korvpall
5. veebruar 2019, 11:30

Inimkaubitsemine ookeani taga: Lakers on valmis loovutama sisuliselt pool meeskonda, hankimaks LeBron Jamesi kõrvale teist supertähte

Korvpalliliigas NBA on käsil põnevad ajad. Üks megatehing on hiljuti juba tehtud (Kristaps Porzingis New York Knicksist Dallas Mavericksi), teine on vahetult enne üleminekuperioodi lõppemist õhus. Los Angeles Lakers teeb meeleheitlike pingutusi, et New Orleans Pelicansist Anthony Davis endale napsata.

Jaanuari lõpus teatas maailma paremate korvpallurite sekka kuuluv Davis, et soovib Pelicansist lahkuda. Mõistagi, kui turul on sellise kaliibriga mängija, tekitab see igas meeskonnas omajagu elevust. Kõige agaramalt on keskmängija jahil Lakers.

Los Angelese klubi üritab vaikselt oma endist hiilgust taastada, suvel tehti ses suunas oluline samm, tiimiga liitus LeBron James. Vaatamata tema meeletutele oskustepagasile mõistetakse, et ühest superstaarist tiitli võitmiseks ilmselt ei piisa. Nõnda sobikski Davis Lakersisse kui rusikas silmaauku.

Protsessis on aga üks suur probleem, Pelicans ei taha oma parimast mehest sugugi lihtsalt loobuda. Lakersi pakkumised lähevad üha utoopilisemaks, viimaste andmete kohaselt on lauale pandud juba sisuliselt pool tiimi!

Täpsemalt: Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Brandon Ingram, Lance Stephenson ning Michael Beasley. Kõik korralikud tegijad ühe Davise vastu! Lisaks ollakse valmis loovutama kaks draft´i esimese ringi valikut. Esialgu puikleb Pelicans ikkagi vastu.

Käib võidujooks ajaga. Vahetustehingute aeg kukub neljapäeval kell 22. Sinnani on Lakersil aega Pelicansi veelgi magusamate pakkumistega meelitada. Kui see enam üldse võimalik on…

Kuigi Davis avaldas soovi lahkuda, on New Orleansi klubil temaga oma plaan. Püsib lootus, et kui keskmängija hooaja lõpuni klubisse jääb, suudetakse suvel mängijateturul piisavalt edukalt toimetada. Mõni hea täiendus võiks tiimi tunduvalt tugevamaks muuta ja ühtlasi ka Davist rõõmustada.

Tõsi, liigse jokutamisega sätib Pelicans ka enda pea pakule. Nimelt lõppeb Davise leping 2020. aasta hooaja lõpus, misjärel võib ta vabalt seitsme tuule poole põrutada. Nõnda jääkski Pelicans oma supertähest ilma igasugust kasu saamata.

Maineka ESPNi NBA eksperdi Adrian Wojnarowski andmetel on ka mitmed teised klubid maad uurinud, kuid mitte nii agaralt kui Lakers. Lisaks olevat Davis ka ise kõige enam huvitatud koos Jamesiga mängimisest. Seega, kui kuuekordne all-star enne neljapäeva õhtut üldse kuhugi läheb, siis Lakersisse!

Kui saaga jõuab otsaga suvesse, on kandidaate Davise mängijaõigustele tunduvalt enam.