Luka Doncic (vasakul) ja Kristaps Porzingis mängisid teineteise vastu 2017. aasta EMi legendaarseks kujunenud veerandfinaalmatšis.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
5. veebruar 2019, 15:50

Dallase omanik tahab Doncicit ja Porzingist 20 aastat meeskonnas koos hoida

Eelmisel nädalal New Yorgist Dallasesse vahetatud lätlasest korvpallur Kristaps Porzingis peaks Mavericksi omaniku Mark Cubani nägemuse kohaselt jääma sinna tiimi kaheks kümnendiks!

Eile Dallases antud pressikonverentsil lõikas Cuban vahelt küsimuse, kas Porzingisel (kes pärast käesolevat hooaega saab piirangutega vabaagendiks) on ses meeskonnas pikemad plaanid?

"Saan vastata tema eest. Jah, on," vahendas Cubani kindlat seisukohta agentuur AP.

Seejärel küsiti Porzingiselt, kas vastus oli õige? "Jah."

"Meie eesmärk on hoida neid koos järgmised 20 aastat," jätkas Cuban, pidades 23aastase Porzingise kõrval silmas meeskonnas juba praegu säravat 19aastast sloveeni Luka Doncicit.

Aasta tagasi saadud põlvesidemete rebendist taastuv Porzingis kinnitas, et ta ei plaani sel hooajal väljakule tulla. "Ma ei torma kuhugi. Olen kogu selle aja olnud kannatlik ja püsin kannatlikuna, ehkki seda on väga raske teha. Aga see on õige otsus.

Mõistagi uuriti Porzingiselt, mida ta arvab enda ja Doncici paari potentsiaalist? "Iga kord, kui mõtlen sellele, tekib kerge ärevus. Näen, et suudame koos näidata erilist mängu ja meid on lõbus vaadata."

Samas ei saa Porzingis ilmselt mängida koos oma eeskuju, Mavericksis 21. aastat veetva Dirk Nowitzkiga, kes lõpetab käesoleva hooajaga karjääri.