Rasmus Mägi.Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
5. veebruar 2019, 21:24

Rasmus Mägi võtab Eesti 600 m jooksu rekordi uuesti sihikule

Legendaarse kergejõustikutreeneri Martin Kutmani 7. mälestusvõistlusel pakkus publikule toreda elamuse Rasmus Mägi, kes üritas Urmet Uusorule kuuluvast 21 aasta vanusest Eesti 600 m jooksu rekordist jagu saada.

Eesti 400 m tõkkejooksu rekordi 48,40 omanik Mägi sooritas Tartus muljetavaldava sooloetteaste, ent Uusoru tipptulemus 1.17,58 jäi veel püsima. "Seda, et Urmet on kõva vana, teadsin juba varem," rääkis ajaga 1.18,48 lõpetanud tartlane. "Mäletan, et ta jooksis ilusasti."

Kolm ja pool nädalat Portugalis harjutanud Mägi adus juba välihooaja järel, et talvesse sobiks hiilgavalt üks võistlus. "Mõtlesin, et koormustest võiks välja tulla väikse jooksuga," märkis ta.

Sisehooajal Mägi rohkem ei võistle, kuid ta usub, et järgmisel talvel võtab Uusoru rekordi uuesti sihikule. "Miks mitte ei võiks 600 meetrit olla traditsioon," arutles ta. "Suudan jooksu kindlasti paremaks sättida. Püstistart ja kurvid on mulle natuke harjumatud."

Hallis Mägi rohkem ei võistle, ta jätkab ettevalmistust välihoojaks, mis kulmineerub septembri lõpus ja oktoobri alguses Dohas MMiga.

"Norm on mul juba täidetud, selles mõttes saan rahulikult valmistuda. Samas tahaks enne MMi teha paar head jooksu," avaldas 26aastane sportlane, kes harjutab oma ise Taivo juhendamisel.

Põhja ladumine on Mägil läinud hästi. "Tervis on vastu pidanud," kinnitas 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudel kuuendaks tulnud 400 m tõkkejooksja.