Tartu (mustas) sai Kalevi üle väga raske ja napi võidu. Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. veebruar 2019, 21:02

GALERII | Hermeti imevise tõi Müürsepale kaotuse, Wroteni söödupidu vedas Kalev/Cramo võiduni

Korvpalli Eesti-Läti liigas pidasid omamoodi põneva lahingu maha Martin Müürsepa juhendatav Kalev/TLÜ ja Priit Vene hoolealused Tartu Ülikoolist. Veel minut enne lõppu särasid tablool 82:82 viiginumbrid, kuid otsustavaks sai Kregor Hermeti viimase sekundi raske vise, mis tõi Tartule 84:82.

Hermet sai kõigepealt seitse sekundit enne lõppu kaugviset proovida ja see lendas mööda, kuid sama mees sai tagasi põrganud palli taas endale ja tabas seejärel koos sireeniga.

„Tänane mäng oli üks pikk kannatuste jada, aga lõpuks saime võidu kätte ja see on kõige tähtsam. Esimesel poolajal viskasid nad küll 50 punkti, aga õnneks me saime ise ka sisse, nii et selle taha ei jäänud. Teisel poolajal saime oma kaitseplaani enamvähem toimima ja nagu ma ka meestele ütlesin, et mänge võidetakse viimase kahe minutiga. Tegutsesime lõpus kindlamalt ja viimase lahendusega oli õnne ka, aga nagu öeldakse, et õnn tuleb ikka ise tuppa lasta,“ võttis Priit Vene mängu kokku.

Priit Vene (paremal). Foto: Martin Ahven

Arnas Velicka viskas Tartu eest 27 punkti, kogus kaheksa lauapalli ja andis üheksa korvisöötu. Hermet lisas 21 silma ja viis lauapalli. Karl-Johan Lips oli Kalev/TLÜ parim 17 punkti ja kaheksa lauapalliga.

***

Kalev/Cramo oli samal ajal 118:92 üle lätlaste Ogrest. Kalevi poolelt säras ameeriklane Tony Wroten, kelle statistikasse jäi 18 punkti ja koguni 15 resultatiivset söötu. Reggie Lynch lisas 16, Branko Mirkovic 15 ja Chavaughn Lewis 13 punkti.

Kalev on nüüd 18 võidu ja kahe kaotusega tabeli kolmas, Ogre on 14 võidu ja seitsme kaotusega neljas. TLÜ on kümne võidu ja 11 kaotusega seitsmes, Tartu üheksa võidu ja kümne kaotusega kaheksas.