Eesti esireket Anett Kontaveit FED Cupil.Foto: Sobala/PressFocus/SIPA
Tennis
7. veebruar 2019, 15:55

Tennisenaiskond kaotas teist päeva järjest otsustavas matšis

Eesti naiskond jätkas Poolas toimuvat tennise Föderatsioonide karikaturniiri Euro-Aafrika tsooni esimese grupi turniiri 1:2 kaotusega Rootsile.

Üldine muster oli sama, mis eilses Eesti - Bulgaaria madinas. Päeva avamatšis  alistus meie nii-öelda teine number, kelleks täna oli 18aastane Elena Malõgina (ITF 410.), tulemusega 2:6, 3:6 Johanna Larssonile (WTA 71.).

Seejärel seadis Anett Kontaveit (WTA 20.) 6:4, 6:4 võiduga Rebecca Petersoni (WTA 54.) üle jalule viigi ning matši saatuse otsustas paarismäng.

Kontaveit - Peterson matši statistika (kliki pildile):

Kontaveidi tänane paarismängupartner oli 17aastane Saara Orav. Üheskoos võideti Larssoni ja Petersoni vastu avasett 6:2, kuid kaotati teine kuivalt 0:6 ja kolmas 1:6. See tähendab, et matšivõit läks tulemusega 2:1 Rootsile. 

Paarismängu statistika (kliki pildile):

Homme kohtub Eesti Ukrainaga, kes avapäeval alistus 1:2 Rootsile, kuid täna võitis 2:1 Bulgaariat.

Eesti koondis sõitis turniirile koosseisus Anett Kontaveit, Elena Malõgina, Maileen Nuudi, Saara Orav ja Valeria Gorlats. Kõik neiud on nüüd vähemalt üheks mänguks platsile saanud.

"Eesmärgiks, nagu kõigil viimastel aastatel, on liigasse püsimajäämine," ütles naiskonna kapten Märten Tamla võistluseelsel pressikonverentsil.