Kelly Sildaru MMi rennisõidu kvalifikatsioonis.Foto: AP/Scanpix
Talisport
7. veebruar 2019, 21:13

Kelly Sildaru tegi viimaks MMi debüüdi ja pääses rennisõidus kindlalt finaali! (8)

USAsse Park Citysse elu esimesele täiskasvanute MMile läinud Kelly Sildaru debüüt on erinevate asjaolude sunnil pidevalt edasi lükkunud. Täna tuli ta siiski rajale, kavas oli rennisõidu kvalifikatsioon. 

Sildaru sai esimesel katsel skooriks 92 punkti ja asus liidriks. Selle tulemusega kindlustas ta edasipääsu. Esimese vooru järel hoidis teist kohta hoiab kanadalanna Cassie Sharpe 90,6 punktiga. Sharpe'i kaasmaalanna Rachael Karker oli 89,6 punktiga kolmas ja ameeriklanna Brita Sigourney 86,8 punktiga neljas.

Teises voorus oli Sildaru tulemus 87,6 punkti. Oma sooritust parandas esmalt Sigourney, kes teenis 90,2 silma. Kvalifikatsiooni parima punktiskoori eest hoolitses ikkagi Sharpe, kes sai kirja 93,2 punkti.

Kvalifikatsioonis oli üles antud 17 sportlast, laupäeval Eesti aja järgi kell 20 algavasse finaali pääses neist kaheksa. 

Edasipääsejad: 

1. Cassie Sharpe (Kanada) 93,2 punkti
2. Kelly Sildaru (Eesti) 92,0
3. Brita Sigourney (USA) 90,2
4. Rachael Karker (Kanada) 89,6
5. Kexin Zhang (Hiina) 80,4
6. Fanghui Li (Hiina) 79,6
7. Maddie Bowman (USA) 77,0
8. Elisabeth Gram (Austria) 73,6

Enne võistlust: Rennis on suurim favoriit Cassie Sharpe, medalinõudlejate seas on kindlasti ka Sildaru. Detsembris Copperis peetud MK-etapil suutis Sildaru Sharpe'i edestada, X-mängudel jäi peale kanadalanna.

Algselt pidi Sildaru võistlema ka pühapäeval toimunud naiste Big Air hüpetes, kuid pideva lumesaju tõttu ei saanud eestlanna hüpeteks piisavat hoogu sisse, mistõttu jättis lõpuks seal starti tulemata. 

Veelgi suurem tagasilöök tuli läinud ööl, mil kohtunikud otsustasid kehva ilma tõttu ära jätta Sildaru trumpala pargisõidu.