Lionel Messi (paremal) koos Josep Maria Bartomeuga.Foto: German Parga/FC Barcelona/Handout via REUTERS
Jalgpall
7. veebruar 2019, 18:30

Barcelona president: valmistume eluks Lionel Messita!

Barcelona jalgpallimeeskonna president Josep Maria Bartomeu ütles, et kõik otsused, mis üleminekuturul viimasel ajal on tehtud ning mida tulevikus langetatakse, on ettevalmistus ajaks, mil Lionel Messit enam meeskonnas pole. 

Esimene suur samm astuti selles suunas eelmisel kuul, mil Amsterdami Ajaxist soetati 21aastane keskpoolkaitsja Frenkie de Jong. Andeka hollandlase eest tuleb välja käia ligi 75 miljonit eurot. Üleminek toimub suvel. 

"Tean, et ühel päeval Messi lõpetab. Peame klubi selleks ette valmistama," tunnistas Bartomeu, kes väidetavalt lõpetab presidenditöö 2021. aastal, BBC-le. "Toome meeskonda andekaid noori, sest Barcelona peab ka tulevikus edukas olema. See on minu kohustus. Lõpetan kahe aasta pärast, nii et pean endast maha jätma mälestusväärse jälje." 

Nooruses kodumaal Argentinas Newell's Old Boys´is oma jalgpalliteed alustanud Messi liitus Barcelonaga 2001. aastal. Kolm hooaega hiljem murdis ta end esindusmeeskonda, kuhu on jäänud tänaseni. 

31aastane ründaja sõlmis 2017. aastal Barcelonaga uue 2021. aastani kestva kontrahti. "Mu unistus on ka oma karjäär siin lõpetada," sõnas Messi toona. Nii et ilmselt aitab Argentina pallivõlur Kataloonia tippklubi veel pikki aastaid. 

Maailma paremate jalgpallurite sekka kuuluv Messi on nii individuaalselt kui ka Barcelonaga võitnud meeletult auhindu. Lisaks viiele Ballon d'Or´ile on ta üheksal korral tulnud Hispaania meistriks, neljal korral Meistrite liiga tšempioniks ning võitnud hunnikuga tiitleid karikavõistlustelt.