Liverpool ja Manchester City Meistrite liigas müttamas.Foto: Andrew Yates/Reuters
Jalgpall
7. veebruar 2019, 19:33

Kas tõesti!? Jalgpalli Meistrite liigas võibki toimuda kauaoodatud reeglimuudatus

Jalgpallisõprade ootus lõppeb järgmisel nädalal, mil alustatakse Meistrite liiga play-off´idega. Selle taustal on õhus aga põnev reeglimuudatus. 

Nimelt teatas Saksamaa spordiväljaanne Kicker, et Euroopa jalgpalliliit UEFA on tulevast hooajast valmis kaotama võõrsilvärava reegli*. 

1960ndatel loodud reegel on juba mõnda aega saanud tugevalt kriitikat, sest see omab liialt suurt kaalu. Nõnda võetigi teema kolmapäeval peetud UEFA koosolekul arutellu. Kuigi midagi lõpliku veel paika ei pandud, on muudatus üsnagi tõenäoline. 

Võõrsilvärava reeglit on viimastel aastatel teiste hulgas kritiseerinud mitmed tippmängijad ja treenerid. Omal ajal otsustati selle kasuks, sest võõral väljakul oli väidetavalt väga raske sihile jõuda. Tänapäeval see aga enam nõnda pole.

Järgmisel teisipäeval algavates play-off´ides järgitakse veel vanu reegleid. Meenutame, kes kaheksandikfinaalideks kokku loositi:

Schalke - Manchester City
Madridi Atletico - Juventus
Manchester United - PSG
Tottenham - Bourssia Dortmund
Lyon - Barcelona
AS Roma - Porto
Amsterdami Ajax - Madridi Real
Liverpool - Müncheni Bayern

*Võõrsilvärava reegel tähendab, et (play-off-mängudes) võõral väljakul rohkem väravaid löönud meeskond saab eelise. Näiteks kui Manchester United ja PSG mängivad Inglismaal 0:0 viiki ning Prantsusmaal 1:1, siis pääseb edasi United.