Rapla fännid võivad rõõmustada.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
7. veebruar 2019, 21:00

Ülimagusa võidu teeninud Rapla ajas play-off´i heitluse eriti tihedaks

Olybet Eesti-Läti Korvpalliliigas peeti täna kaks matši, mõlemas läksid vastamisi Maarjamaa klubid. Ülimagusa võidu teenis Rapla, kes alistas koduväljakul 94:85 Pärnu.

Avaveerandi kahega kaotanud Rapla astus olulise sammu teisel veerandajal, mis võideti 24:14. Kolmandal neljandikul kasvatati vahet veelgi ning viimasele kümnele minutile mindi vastu koguni 17punktilises eduseisus. 

Visalt võidelnud Pärnu ei andnud alla ning 2.47 enne lõpuvilet vähendati vahe vaid neljale punktile. Rapla vastas sellele aga 5:0 vahespurdiga ning kallutas kaalukausi ikkagi enda kasuks. 

Rapla poolelt tõusis üleplatsimeheks Sven Kaldre, kes viskas 26 punkti. Pärnu poolelt panustas Henri Wade-Chatman 24 silma. 

Ühtlasi muutus võitlus play-off´i kohale veelgi tihedamaks. Praegu hoiab kaheksandat kohta Tartu, kellel on kirjas 9 võitu ja 10 kaotust. Üheksandaks tõusnud Rapla saldo on 9-11, kümnendaks langenud Pärnul 9-12. 

Sugugi kaugel pole ka Tallinna Kalev/TLÜ, nemad hoiavad 10 võidu ja 11 kaotusega seitsmendat kohta. Seljatagant ähvardab Valmiera, neil on kirjas 7 võitu ja 14 kaotust, positsioon 11. 

Samal ajal peetud kohtumises alistas BC Kalev/Cramo võõral väljakul kindlalt 88:54 Valga-Valka. Kalevlased tegid sotid selgeks juba esimese poolajaga, mis võideti 47:24. 

Võitjate poolelt oli resultatiivseim Reggie Lynch 19 punktiga. Valga-Valka poolt viskas Guntis Sipolins 13 silma. 

Kahe kaotuse kõrvale 19. võidu teeninud kalevlased püsivad kolmandal kohal. 19st mängust 14 kaotanud Valga-Valka on 12. positsioonil.