Emiliano Sala.Foto: PA Images/Scanpix
Jalgpall
8. veebruar 2019, 10:46

„Pole sõnu kirjeldamaks, kui kurb see on.“ Jalgpallistaarid üle maailma mälestavad hukkunud Emiliano Salad

Briti politsei kinnitas neljapäeva õhtul, et La Manche'i väina kohal kadunuks jäänud lennukist leiti Argentina jalgpalluri Emiliano Sala surnukeha.

Pärast kardetud uudist avaldasid paljud tippjalgpallurid sotsiaalmeedias oma järelhüüdeid 28aastaselt hukkunud Salale.

Diego Maradona: "Mul on väga kurb seda uudist kuulda. Paljud meist hoidsid veel lootust üleval, Emiliano. Saadan suure kalli sinu perele ja sõpradele."

Mesut Özil (Londoni Arsenal): "Pole sõnu kirjeldamaks, kui kurb see on. Palvetame tema ja piloodi pere nimel."

Sergio Agüero (Manchester City): "Kohutavalt kurb. Puhka rahus, Emiliano. Minu kaastunne perekonnale ja sõpradele."

Dejan Lovren (Liverpool): "Palvetasin iga päev, sest lootus sureb viimasena. Raske on sellega leppida. Ma ei kujuta ette, kui raske võib see uudis (Emiliano perele) olla. Oleme üheskoos teiega."

Emiliano Sala õde Romina: "Sinu hing minu hinges särab igavesti ja peegeldab minu eksistentsi. Armastan sind."

Mis juhtus?

Sala jäi kadunuks 21. jaanuari õhtul, mil ta oli väikelennukiga suundumas Prantsusmaalt Inglismaale. Nimelt oli Premier League'i kuuluv Cardiff City just 18 miljoni euro eest ostnud argentiinlase mängijaõigused ning Sala oli teel oma uue leivaisa juurde, kui väikelennuk La Manche'i väina kohal kadunuks jäi. Väikelennuki Piper Malibu piloodi Dave Ibbotsoni ning Sala otsingud lõpetati neljapäeval, kuna pärast nii mitut päeva peeti nende elusalt leidmise võimalust nullilähedaseks.

Sala saatis lennuki kadumise eel sõpradele Snapchatis heliklipi: „Tere, vennad, kuidas teil, hulludel, läheb? Olin just Nantes'is tegemas asju, asju, asju, asju, asju ja see ei lõppe kunagi, kunagi, kunagi, kunagi. Olen lennukis, mis tundub, nagu see oleks laiali vajumas. Sõidan Cardiffisse, uskumatu. Juba homme alustan uues klubis treeninguid. Vaatame, mis juhtub. Vennad ja õed, on teiega kõik korras? Kui pooleteise tunni pärast ei kuule te minu käest uusi teateid, siis ma ei tea, kas keegi saadetakse mind otsima, sest nad ei leia mind. Isa, kardan nii väga!“

Prantsusmaalt Walesi teel olnud lennuk lendas umbes 1500 meetri kõrgusel, kui piloot palus Jersey saare lennujuhilt luba madalamale laskuda. Kontakt õhumasinaga kaotati, kui too oli umbes 700 meetri kõrgusel. Õhusõidukis olid vaid piloot ja Sala.

Väidetavalt oli lennukil probleeme juba õhkutõusul ning see õnnestus alles kolmandal-neljandal katsel. Ametivõimud pole seda siiski kinnitanud. Kohaliku meedia sõnul lendas Sala nädalavahetusel sama lennukiga Inglismaalt Prantsusmaale ning ei tundnud end toona turvaliselt ja pihtis seda endisele meeskonnakaaslaselegi. Õnnetuses võisid saatuslikuks saada jäätunud lennukitiivad.

Ibbotsoni pole veel leitud.