Vinicius Junior.Foto: LLUIS GENE/AFP
Jalgpall
8. veebruar 2019, 17:17

Madridi Real on leidnud mehe, kes suudab nad Ronaldo kaotusest terveks ravida

Läinud suvel otsustas maailma paremaid jalgpallureid Cristiano Ronaldo, et lahkub pärast üheksat aastat Madridi Realist. Juventusega liitunud portugallane jättis hispaania tippklubisse üsna sügava augu. Paljud usuvad, et nüüd on leitud mees, kes tühimiku täidab. 

Jutt käib 18aastasest Brasiilia pallivõlurist Vinicius Juniorist. 

Noormeest sai Realiga kaubale 2017. aasta mais. Tema eest käidi Flamengole välja üle 40 miljoni euro (38,7 miljonit naela). Kusjuures selleks ajaks oli Vinicius mänginud meeste klassis jalgpalli täpselt 17 minutit!

Lõplikult saabus talendikas pallur Hispaaniasse 2018. aasta juulis. Sümboolselt paar päeva pärast Ronaldo suurt üleminekut Itaaliasse. Tänaseks on Vinicius põhimeeskonna eest kirja saanud 21 mängu, neli väravat ja 10 väravasöötu.

BBC jalgpallipodcastis arvatakse, et andekast ründajast võib saada Ronaldo mantlipärija. Veel enam, temas nähakse ka teatavat sarnasust legendaarse Brasiilia Ronaldoga.

"Vinicius on toonud meeskonda särtsu, teravust ja vaprust. Varem Realil seda nappis," sõnas Hispaania jalgpalliekspert Guillem Balague. "Minu arust on temas mõlema Ronaldo omadusi."

Ta jätkas: "Kui ta hakkab palliga jooksma, paistab sealt välja Brasiilia Ronaldo: võim, jõud, kiirus ja suurepärane pallivalitsemine. See ei tähenda, et temast saaks ilmtingimata Ronaldode tasemel mängija, sest rolli mängivad ka teised faktorid. Aga tal on kõik eeldused olemas, Reali fännid jumaldavad teda."

Vaatamata noorele eale on Vinicius leidnud kindla koha Reali tiimis, lisaks klapib ta suurepäraselt esiründaja Karim Benzemaga.

"Nende üksteisemõistmine on tunduvalt parem, kui näiteks Benzemal ja Gareth Bale´il," tõdes Itaalia vutispetsialist Mina Rzouki. "Pärast Ronaldo lahkumist oleks pidanud Bale esile tõusma, kuid hoopis Benzema on liider, kes aitab ka Viniciust."

Lisaks võrreldakse noort brasiillast prantslaste Kylian Mbappe ja Anthony Martialiga, kes samuti noores eas suurde jalgpalli murdsid.

"Mbappe, Martial ja Vinicius - nad kõik alustasid oma profikarjääri vaikselt. Võib-olla annab see Viniciusele eelise. Paljud ei tea teda, nii et ta sai end rahulikult Madridis sisse seada," arvas Prantsusmaa jalgpallispets Julien Laurens.