Roland Lessing. Foto: Jarek Jõepera
Talisport
8. veebruar 2019, 22:54

Hiilgavalt alustanud Eesti laskesuusanelik hävis viimases vahetuses (1)

Kanadas Canmore´is peetaval laskesuusatamise MK-etapil oli täna kava meeste 4x7,5 meeste teatesõit. Võidu teenis Norra kvartett, südika esituse teinud eestlased lõpetasid 11. kohal. 

Võistlusest kujunes kahe riigi siseasi. Kord oli peal Prantsusmaa, siis jälle Norra. Otsustavaks sai viimane vahetus, kus näitas taas võimu tänavuse hooaja valitseja Johannes Thingnes Bö. 

Vahetusalas oli tema edu 8,7 sekundit, esimese lasketiiru lõpuks aga juba 50,6. Nõnda vormistaski Bö esikoha Norrale, finišis edu Prantsusmaa ees 1.10,4. Kolmandaks jäänud Venemaa kaotas võitjatele juba 1.48,4. 

Eestlaste jaoks algas võistlus hiilgavalt. Avavahetuses sõitnud Rene Zahkna eksis küll kahe tiiru peale kolmel lasul, kuid trahviringist pääsesime. Lisaks näitas ta vahetuse viiendat suusakiirus ning samal positsioonil saime ka vahetuse üle anda. 

Kalev Ermits läbis esimese tiiru puhaste paberitega ning tõstis Eesti koguni kolmandale kohale! Paraku ei õnnestunud teises lasketiirus enam nõnda kindlalt tegutseda ning neli möödalasku tähendas üht trahviringi, vahetuse lõpuks olime langenud üheksandaks. 

Vanameister Roland Lessing näitas külma närvi. Kuigi suusakiirus polnud paremate hulgas, eksis ta tiirudes kolmel korral, pääses trahviringist ning viimaseks vahetuseks tõstis Eesti seitsmendaks.

Kõige suurem küsimärk oli ankrumees Martin Remmelg. Paraku lajataski ta kohe avatiirus neli lasku mööda ning vaja läks trahviringi. Teises tiirus sai ta kolme varupadruniga hakkama ning tõi Eesti lõpuks 11. kohal finišisse. Kaotust võitjatele 5.56,1. 

Kokku oli stardis 23 meeskonda, finišisse jõudis neist vaid 12. Ülejäänud said ringi sisse ning võeti maha.