Kristina Kuusk.Foto: Robin Roots
Vehklemine
9. veebruar 2019, 18:26

TUBLI! Kristina Kuusk jõudis Barcelona MK-etapil poodiumile (4)

Epeevehkleja Kristina Kuusk saavutas Barcelonas toimuval MK-etapil 3. koha.

Pingelises poolfinaalis alistus ta 11:15 Hongkongi vehklejale Man Wai Vivian Kongile. Matš algas ülimalt ettevaatlikult, naised avasid skoori topelttorkega alles siis, kui kulunud oli 1.27. Kusjuures avaperioodil tehtigi vaid topelttorkeid, minutilisele puhkepausile mindi 3:3 viigiseisul.

Teine kolmeminutiline periood oli juba aktiivsem. Kuusk pääses 8:5 juhtima ning väljendas selle torke järel esimest korda siirast, kuid hääletut rõõmu. Paraku vastas Kong sellele 6:1 spurdiga ja asus viimase perioodi algfaasis 11:9 juhtima.

Sealt suutis Kuusk end veel 11:11 viigini vinnata (tollele torkele järgnes esimene rõõmukarje), kuid lõpp kuulus täielikult vasakukäelisele Kongile, kelle kontrarünnakud olid välkkiired ja nõelteravad. 

Kuivõrd individuaalselt 3. koha peale ei vehelda, saab Kuusk kirja karjääri neljanda individuaalse MK-etapi poodiumikoha. Viimati astus ta pjedestaalile 2017. aasta maikuus Rio de Janeiros, kus saavutas oma seni ainsa etapivõidu. Oktoobris 2015 saavutas ta Legnano MK-etapil 2. koha ning juunis 2012 Leipzigis oli 3.

Barcelona etapi finaalis kohtuvad Kong ja korealanna Hyein Lee, kes alistas poolfinaalis poolatari Aleksandra Zamachowska tulemusega 15:7. 

Veerandfinaal:

Veerandfinaalis sai eestlanna torgetega 15:8 jagu ameeriklannast Isis Washingtonist, kes tegi esimese perioodi keskel enda paremale põlvele viga ja vajas arstiabi. Ravipaus kestis mitu minutit. Tol momendil juhtis Kuusk matši 5:3.

Videopildi vahendusel ei paistnud jalg ameeriklannat hiljem enam segavat, kuid initsiatiiv läks pärast seda vaikselt, aga kindlalt eestlanna kätte. Washingtoni kehakeel muutus iga Kuuse torkega aina negatiivsemaks ning teise kolmandiku keskel oli selge, et nelja parema sekka edeneb targalt ja luuravalt vehelnud Kuusk.

Enne veerandfinaali:

Kuusk alistas avaringis 15:8 olümpiavõitja Ana Maria Popescu. Katrina Lehis sai samal ajal 15:4 jagu Lis Rottler-Fautschist. Kehvemini läks aga Julia Beljajeval, kes jäi napilt 14:15 alla Hou Guangjuanile ja langes konkurentsist.

32 parema hulgas oli Kuusk 11:9 üle Beate Christmannist, Lehis sai 15:9 jagu Anastasija Spasist. 

16 seas jätkas Kuusk edukalt, alistades 15:12 Ljubov Šutova. Lehise jõud rauges ja ta jäi napilt 14:15 alla Sera Songile.

 
 
 
View this post on Instagram

Tuli vastu võtta valus 15-14 kaotus korealannalt Song'ilt ning kokkuvõtteks kümnes koht! Tasa ja targu liigume edasi. Arvan, et võin tänasega üldiselt rahule jääda.. kuigi kaotused jäävad alati kripeldama. Palju õnne klubikaaslasele @kristinakuusk kolmanda koha puhul! ⭐ Aga juba homme on kavas võistkonnavõistlus, kus Eesti naiskond kohtub 16 parema hulka pääsul Austria naiskonnaga. Kohtumine algab 8.30(9.30Eesti) punasel rajal. ⭐ Tabel⬇️ http://www.esgrima.cat/ciutatdebarcelona/index.php/ca/resultats/equips ⭐ #LiisiJärelmaks #Morobell #PBTfencing #Vehklemine.com #AutosõitOÜ #EstTrans #HaapsaluEnGarde #LeiaEndasVõitja #Nike #RedBullEstonia #Polar 📸 Eva Pavía/Bizzi team

A post shared by Katrina Lehis (@katrinalehis) on

Kvalifikatsioonis osalesid ka Nelli Differt, Erika Kirpu, Irina Embrich ja Veronika Zuikova, kuid edasi keegi ei pääsenud. Vancouveris toimuval meeste MK-etapil osales ainsa eestlasena Sten Priinits, kuid põhiturniirile ta ei jõudnud.