Marten Liiv.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
9. veebruar 2019, 18:43

MMi debüüdil viimase kohaga leppima pidanud Marten Liiv: võtan kaasa hea emotsiooni (3)

Kiiruisutaja Marten Liiv (22) pidi oma täiskasvanute MMi debüüdil leppima 1000 meetri distantsil viimase ehk 24. kohaga. 

Esimeses vaheajapunktis ehk 200 meetri peal 19. kohta hoidnud eestlane uisutas endale tuttavas Inzelli jäähallis langevas joones ning sai lõpuks oma meelisalal kirja aja 1.10,356. 

Liivi enda nimele kuuluvale Eesti rekordile jääb see alla 1,656 sekundiga. Inzelli hallis on ta parimal päeval (aasta tagasi) uisutanud aja 1.09,78, mis anduks täna 22. koha. 

"Olen enda stardiga rahul," lausus Liiv Õhtulehele. "Millegipärast oli esimene ring väga aeglane (endaga Heerenveeni MK-etapiga võrreldes - M.T.), täpselt ei oskagi öelda miks. Sõidu ajal tundsin end hästi. Kuigi, millestki jääb puudu, aga ei oska öelda millest."

Viimasest kohast ta end heidutada ei lase. "Olen õnnelik, et sõitsin endale koha välja ja sain siin võistelda. Võtan kaasa ikka hea emotsiooni, esimene üksikalade MM ja kogemus juures. Sisimas lootsin ja arvasin, et olen võimeline sõitma 1.09, aga seekord läks nii."

Individuaalalade MMi meeste 1000 meetri tulemused (kliki pildile):

Enne starti edestas ta isiklike rekordite võrdluses viit meest. Aga kui vaadata MMile kvalifitseerumise nimekirja, siis Liiv pääses võistlema nii-öelda eelviimase ehk 23. mehena. Seda tänu Heerenveeni MK-etapil uisutatud ajale 1.09,94.

Siinkohal tuleb natuke tänada ka kvoodisüsteemi, mis ei luba MMi ühele distantsile ühest riigist enam kui kolme uisutajat, mistõttu langes Liivi eest ära kolm meest (venelane, jaapanlane ja hollandlane).

Rohkematele distantsidele Liiv ei kvalifitseerunud. Küll aga on eestlastel homme õhtul kell 17.30 võimalik kaasa elada Saskia Alusalu ühisstardist sõidule. Meenutagem, et samal alal saavutas ta Pyeongchangi olümpiamängudel tänu targale ja julgele taktikale 4. koha.

Liiv treenib nüüd nädala jagu veel Inzellis, misjärel rändab Hollandisse, kus toimub kahe nädala pärast sprindi mitmevõistluse (500 m + 1000 m + 500 m + 1000 m) MM.