Barcelona MK-etapi parimad, Kristina Kuusk pildil parempoolne.Foto: Facebook / FIE - International Fencing Federation
Vehklemine
9. veebruar 2019, 21:10

Kristina Kuusk: olen täna kõige suurem võitja, kuigi paberid seda ei näita

Epeevehkleja Kristina Kuusk saavutas Barcelonas toimuval MK-etapil 3. koha, mis pakkus talle suurt rahulolu.

"Olen täna kõige suurem võitja, kuigi paberid seda ei näita," lausus ta telefonitsi Õhtulehele. "Arvestades eilset päeva, mis algas toorelt ja kuidas ma sealt (alagrupiturniirilt - M.T.) läbi tulin ning kuidas täna esimesed matšid olid."

Kuuse teekond, nagu ta mainis, oli tõesti okkaline. Eilsel alagrupiturniiril võitis ta kuuest matšist kaks, mistõttu pidi põhiturniirile pääsemiseks alistama veel kolm vastast. Sellega sai ta edukalt hakkama.

Täna võitis ta avaringis maailma edetabeli neljandat naist, rumeenlannat Ana Maria Popescut tulemusega 15:8. Seejärel oli Kuusk 11:9 üle sakslannast Beate Christmannist, kaheksandikfinaalis alistas ta 15:12 venelanna Ljubov Šutova, veerandfinaalis 15:8 ameeriklanna Isis Washingtoni kuniks poolfinaalis vandus torgetega 11:15 alla edetabeli teisele naisele, Hongkongi vehklejale Man Wai Vivian Kongile. Kong võitis hiljem ka finaali.

Kuivõrd individuaalselt 3. koha peale ei vehelda, sai Kuusk kirja karjääri neljanda individuaalse MK-etapi poodiumikoha. Viimati astus ta pjedestaalile 2017. aasta maikuus Rio de Janeiros, kus saavutas oma seni ainsa etapivõidu. Oktoobris 2015 saavutas ta Legnano MK-etapil 2. koha ning juunis 2012 Leipzigis oli 3.

"Rumeenlannaga oligi üks keerulisemaid matše, ta on ikkagi päris kõva," sõnas Kuusk. "See oli matš, kus ei tohtinud korrakski fookust kaotada."

Ta lisas: "Võistlus oli suhteliselt õpetlik. Et vahet pole, mis alagruppides juhtus, võistlus läheb edasi. Tulevad uued matšid, kus tuleb end uuesti kokku võtta. Head ja vead läbi mõtelda ja edasi vehelda."

Kahjuks polnud tal pikalt aega vestelda, sest ees ootas koosolek, kuhu ei tohtinud hilineda.