Kelly Sildaru stiilinäide MMil. Foto: EPA/Scanpix
Talisport
10. veebruar 2019, 11:20

„Kelly on fenomenaalne“ ning „Kelly on ulmeliselt hea“ – Sildaruga koos poodiumil tõusnud konkurendid jäävad eestlanna oskuste kirjeldamisel sõnahätta (24)

Kui freestyle-suusatamise ning lumelaua MMil jõudis järg naiste rennisõidu kätte, eeldasid kõik, et MM-kuld riputatakse Pyeongchangi olümpiavõitja Cassie Sharpe'i kaela. 

Pärast kahte vooru tundus ka nii minevat. Kanadalannal oli esimesest katsest all 94,4 punkti ning keegi polnud talle isegi ligilähedale saanud. Kelly Sildaru avakatse ebaõnnestus (vaid 51,8 punkti) ning teisel katsel tõusis eestlanna 88 punktiga kolmandaks. 

Kuid siis ehitas Sildaru kokku (taaskord) midagi müstilist. Oma kolmanda sõidu lõpetas eestlanna 1080kraadise hüppega ning kuna ka eelnevad hüpped olid samuti oivaliselt õnnestunud, hindasid kohtunikud seda 95 punkti vääriliselt. 

Kaks nädalat tagasi X-mängudel eestlanna ees kuldmedali endale napsanud Sharpe'l oli küll veel üks võimalus esikoht endale näpsata, kuid kanadalanna ebaõnnestus ning kuld rändas ikkagi teisele poole Atlandi ookeanit. 

"Mõistagi olen ma pettunud, et mul ei õnnestunud esimeseks tulla," sõnas 26aastane kanadalanna pärast võistlust kodumaa meediale. "Kelly tegi oma viimasel katsel fenomenaalse sõidu ning olen tema üle õnnelik."

Pronksmedali sai USAs Park Citys toimunud MMil kaela Brita Sigourney, kes oli 29aastaselt ka kõige vanem võistleja. "Hullumeelne on mõelda, et ma olen Kellyst nii palju vanem. Samas on imeline näha, millisele tasemel ta meie spordiala tõstab," vahendab TeamUSA ameeriklanna sõnu. "Kelly on nii noor ning oma vanuse kohta on ta ulmeliselt hea. See on hull."

Kelly Sildarule kuldmedali toonud sõit:

Park City MMi naiste freestyle-suusatamise rennisõit: 

1. Kelly Sildaru (Eesti) 95,0
2. Cassie Sharpe (Kanada) 94,4
3. Brita Sigourney (USA) 90,6
4. Rachael Karker (Kanada) 85,2
5. Fanghui Li (Hiina) 80,2
6. Maddie Bowman (USA) 77,0
7. Elisabeth Gram (Austria) 74,8
8. Kexin Zhang (Hiina) 73,6