Ott Tänak - Martin Järveoja mullusel Rootsi rallil.Foto: Toyota Gazoo Racing
Spordiblogi
11. veebruar 2019, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | Kelly Sildaru krooniti maailma parimaks, kuidas läheb Tänakul ja Järveojal Rootsis?

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 11. veebruari valik.

Möödunud nädala pluss

Kelly Sildaru  on maailmameister! Renni-, mitte pargisõidus! 16aastane neiu tõestas taas, et närvid on tal võistlusolukorras külmemad kui Antarktise manner. Olgugi et alasiseselt kahvatub MM X-mängude kõrval, on see Eesti spordisõprade jaoks märksa konkreetsem ja kõlavam saavutus, mis peegeldus ilmekalt sotsiaalmeediast. Hõiskasid needki, kel pole aimugi, mis on switch 1080 või cork. On ka põhjust, sest eestlaseid ei kroonita iga päev planeedi parimaks!

Möödunud nädala miinus

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonnal oli hiilgav võimalus tõusta VTB Ühisliigas puhtalt kaheksandaks, selleks tulnuks omas kodus alistada mitme vigastatud mängijata külla sõitnud Riia VEF. Aga kui ühest vastasest on käesoleval hooajal kujunenud tõeline kirstunael, siis nii ka jäi. Seni saadud kolmele kaotusele lisandus ka neljas, Kalev ei suutnud oma mängu leida ning koos sellega kadus mitmel mehel ka mängutuju. Ühisliigas pole siiski veel midagi kadunud, paljugi määravad ära sel nädalal peetavad kohtumised Krasnojarski Jenissei ja Saraatovi Avtodoriga. 

Kalev/Cramo välkkoosolek. Foto: Tiina Kõrtsini

Tuleva nädala ennustus

20% on tõenäosus, et Ott Tänak ja Martin Järveoja kihutavad Rootsis võidule. Meie mehed polegi Toyota Yarisega veel lumel oma õigeid võimeid näidata saanud, sest möödunud aastal kehastusid nad teisena startides lumesahaks ja olid kõrgest mängust kaugel. Tänavu on lähtepositsioon koha võrra etem (ehk kolmas) ning 2017. aastal kihutas Tänak naaberriigis M-Spordi Ford Fiestaga teiseks. Samas on praegu raske öelda, mis olud piloote ootavad. Ilmaportaalid näitavad piirkonnas tuleva nädala vältel enamjaolt plusskraade.