Kristina Šmigun-Vähi.Foto: Erlend Štaub
Talisport
11. veebruar 2019, 11:25

Vaata pikemalt TV3 videost!

TV3 VIDEO | Üheksa-aastase võistluspausi lõpetanud Šmigun-Vähi: jään alati suusatamist armastama (19)

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi (41) lõpetas nädalavahetusel üheksa aastat kestnud võistluspausi. Endine suusataja osales Tartu Maratoni programmi kuuluval Tartu teatemaratonil. 

Koos Jürgen Ligi, Meelis Mälbergi ning Arto Aasiga Reformierakonna võistkonda kuulunud Šmigun-Vähi sõitis oma tiimi viimast vahetust. Viimasel 16,4 km peal näitas ta 40+ aastaste naiste seas teist aega (53.33), kiireim oli ainult Kristiina Zotova (50.31), vahendab „Seitsmesed uudised“. 

„Tegelikult oli raske, pean ütlema. Sulailm oli ning suus ei libisenud väga hästi. Aga võib-olla ma mäletan neid tundeid, mis on kunagi olnud, et suusk peab hästi libisema,“ sõnas Šmigun-Vähi pärast lõpujoone ületamist. 

Tippspordiga tegi eestlanna lõpparve 2010. aastal ning kui pärast seda ei kippunud ta enda sõnul tükk aega enam suusarajale, siis viimastel aastatel on lapsed taas suusapisiku emas üles suutnud leida. „See on mu laste huvi. Lastele meeldib ning tegelikult ma ju suusatamist armastan, olen armastanud ning jään armastama. See on tõeliselt äge ala,“ sõnas ta

Kokku kulus Šmigun-Vähi võistkonnal 12+20+14,6+16,4 km pikkuse teatemaratoni läbimiseks 3 tundi 52 minutit ja 50 sekundit, mis andis 82 võistkonna seas 33. koha. Teatemaratoni võitnud Laskesuusatajtele (Hans-Kristen Rootali, Kristo Siimer, Marten Aolaid, Jüri Uha) jäädi alla 1 tunni 14 minuti ja 4 sekundiga.

Lõpuprotokolliga saab tutvust teha SIIN.