Kuvatõmmis videost.
Spordivaria
11. veebruar 2019, 16:25

Vastasfännide rünnaku eest merre põgenenud veepallur: nad oleks mu ära tapnud (1)

Kui Eestis on veepall võrdlemisi varjusurmas, siis Balkani poolsaarel on olümpiaala vägagi au sees. 

Kui parimad veepalliklubid võtavad teineteise vastu mõõtu Euroliigas, siis mõistagi eksisteerib ka madalama kategooria rahvusvahelisi sarju. Üks neist on Regionaalliiga (endine Aadria liiga), mis tänavu hõlmab endas klubisid Serbiast, Horvaatiast ning Montenegrost. 

Möödunud nädalavahetusel pidid Splitis vastamisi minema sealne Mornar ning Serbia suurklubi Crvena zvezda. Paraku tuli see kohtumine turvakaalutlustel ära jätta, kuna külalismeeskonna mängijad sattusid Spliti sadamapiirkonnas kohvikus istudes kohalike ultrafännide rünnaku ohvriks. 

Crvena zvezda mehed sattusid piiramisrõngasse Splitis vanalinnas. Kui kolm mees jõudis andis jalgadele valu ning pages läheduses oleva puuviljaturu poole, siis väravavaht Alesandro Kraljil nii hästi ei läinud. Tema jäi reageerimisega natukene hiljaks, mistõttu ka obadusi sai. Lõpuks otsustas ta suurema konflikti vältimiseks muulilt lihtsalt merre hüpata.

"Kui ma ei oleks merre hüpanud, siis nad oleks mu ära tapnud," sõnas rünnakus ninaluu murdnud Kralji Novostile.

Mõistagi ei piirdu selline konflikt naaberriikide puhul vaid klubide vahelise tüliga, vaid koheselt sekkusid asjasse ka alaliidud ning riigijuhid. Serbia alaliit andis teada, et nemad kavatsevad sisse anda ametliku protesti Mornari diskvalifitseerimiseks ega kavatsegi oma klubisid edaspidi Horvaatiasse enam lubada. 

Horvaatia riigijuhid mõistsid rünnaku mõistagi hukka ning lubasid, et rusikakangelased saavad ka vastavalt karistatud. Ametivõimud on praeguseks kinni pidanud kolm meest, kellele on rünnaku osas esitatud ka ametlik süüdistus. 

"Spliti linn ei tolereeri vägivalga," sõnas linnapea Andro Krstulovic. Oma sõna ütles Twitteri vahendusel sekka ka Horvaatia president Kolinda Grabar-Kitarovic. "Huligaansus on spordi täielik vastand ning igasugune vägivald on täiesti vastuvõetamatu. Soovin tänada neid Spliti elanikke, kes rünnakule vahele segasid ning ohvreid abistasid."