Maximilian Reinelt koos tiimikaaslastega Rio olümpial. Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
11. veebruar 2019, 17:30

Šokk ja lein: Saksamaa olümpiasangar kukkus kokku ning suri (2)

Saksamaa spordiüldsust tabas lein – 30aastaselt suri sõudmise olümpiavõitja Maximilian Reinelt.

Spordisangar läks laupäeval St. Moritzis enda jaoks tavalisele murdmaasuusaringile, kuid kukkus kokku. Kohale saabunud kiirabil ei ünnestunud Reinelti elu enam päästa. „Kuulsime juhtunust täna hommikul. Oleme täielikus šokis ja ei suuda seda uskuda,“ ütles endine võistkonnakaaslane Richard Schmid ajalehele Bild.

Reinelt ja Schmid kuulusid mõlemad Saksamaa kaheksapaati, mis võitis Londoni olümpialt kuldmedali. Neli aastat hiljem saadi Rio mängudelt hõbedane autasu. Reinelt oli ka kahekordne maailma- ja neljakordne Euroopa meister.

Varalahkunud Reinelt lõpetas pärast Rio olümpiat spordikarjääri ja keskendus meditsiiniõpingutele. Äsja kolis ta koos oma kihlatuga Ulmi, kus asus tööle arstina.

„Reinelt on Saksamaa sõudespordi tõeline suurkuju ja väga sümpaatne inimene, kes suutis edukalt ühendada arstiõpingud ja tippspordi. See teeb uudise tema surma kohta eriti traagiliseks,“ ütles Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach.

Rio hõbedasse paatkonda kuulunud Hannes Ocik jätkas: „Max kihutas alati täisgaasil ja andis endast igas olukorras sada protsenti – olgu selleks treening, võistlus või hoopis õpingud ülikoolis.“