Arnett Moultrie lõpetab rünnaku korviga, Jenissei tsenter Martinš Meiers on jäänud lootusetult hiljaks.Foto: Teet Malsroos
Korvpall
11. veebruar 2019, 20:50

Kalev unustas õnnetu VEFi-mängu ja murdis NBA-likus heitluses maha Jenissei

BC Kalev/Cramo ja Krasnojarski Jenissei korvpallimeeskonnad esitasid VTB Ühisliigas skoori mõttes tõeliselt NBA-liku partii, kuid Kalev tõmbas kodupubliku toel pikema kõrre, võitis 109:91 ja hoiab play-off'i unistust elus.

Otsustavaks saigi kalevlaste suurem enesekindlus rünnakul. Kohe mängu algusest näidati ülimat keskendatust (10 esimesest viskest tabati 9) ja samas rütmis jätkati lõpuni. Kui viimasel väikesel vaheajal oli seis säärane (81:72), mille pealt võis veel kõike juhtuda, siis Kalev tõmbas kiirelt vahe 15 punktile ja tüüris mängu kindlalt võidusadamasse.

Eelmise nädala õnnetu kaotus Riia VEFile heastati ning 7 võidu ja 9 kaotusega tõusti puhtalt kaheksandale kohale. Võit vähem on Jenisseil ja Kalevi järgmisel vastasel Saraatovi Avtodoril, kellega kohtutakse neljapäeval võõrsil.

Kalevi visketabavus mängust oli ligi 60 protsenti, kahekohalise arvu punktideni jõudis kuus mängijat (parematena Arnett Moultrie 23 ja Chavaughn Lewis 21).

Avaveerandil esitati niisugune korvide tulevärk, mille pärast poleks silmi pidanud maha lööma ka NBAs. Kalev pääses viie minutiga ette 20:12, seejärel hakkas eksimatult pommitama Jenissei. Pidama saadi alles seisul 34:32, mil kõlas väikest vaheaega kuulutanud sireen. Lewise arvel oli juba 14 punkti.

Kui samamoodi jätkatuks, jõutuks lõpuks seisuni 136:128. Ent teise perioodi alguses tuli mõlemalt poolt rohkelt praaki ning Jenissei pidi oma esimest punkti ootama üle kolme minuti. Kalev haaras Moultrie vedamisel kerge initsiatiivi ja hoidis seda poolaja lõpuni - 57:51. Nii Moultrie kui ka Lewis olid toonud 16, külalistele lätlasest tsenter Martinš Meiers 14 punkti.

Kolmandal veerandil jätkas Kalev samal põhimõttel - "visake teie, palju tahate, me viskame rohkem". Vastast ei lastud kordagi ohtlikku lähedusse, hoopis ise saadi vahepeal 13 punktiga ette. Perioodi kokkuvõtteks suurenes võõrustajate punktiarve 24 ja külaliste oma 21 võrra ning tabloo näitas 81:72. Moultrie ja Lewis jätkasid ühte jalga astumist, mõlema kontos oli 21 silma.