Jenissei peatreener Oleg Okulov.Foto: vtb-league.com
Korvpall
11. veebruar 2019, 22:18

Loe, kuidas Kairys hindas Wroteni esitust!

Jenissei peatreener: mängisime sisuliselt kaitseta (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alistas VTB Ühisliigas Krasnojarski Jenissei 109:91 ning mõistetavalt oli võitjate juhendaja tulemusega rahul ja kaotajate oma mitte. Kaugete külaliste loots Oleg Okulov nentis, et tema tiim sisuliselt ei mänginudki kaitses.

„See oli väga tähtis matš, olen mängijate üle õnnelik ja uhke,“ ütles Kalevi peatreener Donaldas Kairys. „Vastasel on rünnakul väga ohtlikud mängijad, alguses oli meil kaitse ja lauavõitlusega probleeme, kuid teisel poolajal need paranesid, mängijad hakkasid paremini suhtlema.“

Kairyse Jenissei kolleeg Okulov tõdes, et neil on koosseisuprobleemid, viimasel ajal on vaid kahes trennis saadud kümme meest kokku. „Lisaks oli kahenädalane mängupaus, Kalevil aga mängupraktikat jagub. Sel moel on nii raskeks mänguks keeruline valmistuda. Kaugvisete tabavus oli meie kohta madal (26% - toim), mängisime sisuliselt kaitseta, tegime palju eksimusi, mida ei tohi endale lubada,“ põrutas Okulov.

Kalevi ääremängija Janari Jõesaar nentis, et nõnda lahtine mäng polnud Kalevil plaanis, aga niimoodi kukkus välja, ja edukalt. „Pärast VEFilt saadud kaotust võtsime end kokku ja tegime nüüd asju nii nagu pidime. Kellelgi ei taha lasta veerandiga visata üle 30 punkti (Kalev võitis avaveerandi 34:32 - toim), aga hiljem läks asi paremaks. VEF on meile keeruline vastane, Jenisseiga oleme jällegi teinud kaks head mängu,“ rääkis Jõesaar.

Kuidas hindas Kairys katseaja viimasel nädalal olevat Tony Wrotenit, kes kogus 12 punkti ja 4 korvisöötu, aga sai ka 3 kulpi. "Tahame, et ta tooks oma tugevaid külgi rohkem välja. Ta on kiire, murrab sisse, aga võiks kaitse kokku tõmmates leida kaaslasi paremini. Tahame, et tema visked tuleksid normaalselt välja mängitud kohtadelt. Täna esitas ta üldjoontes korraliku partii," rääkis peatreener.