Michael BuchananFoto: Martin Ahven
Korvpall
12. veebruar 2019, 15:10

Müürsepp Kalev/TLÜ uuest võõrmängijast: ta polnud kaheksa kuud mänginud

Eelmisel nädalal oli Tallinna Kalev/TLÜ korvpallimeeskonna fännide üllatus päris suur, kui väljakul nähti uut võõrjõudu Michael Buchanani. 211 cm pikkune mehemürakas on parajas ülekaalus, kuid peatreener Martin Müürsepp usub, et hoolealuse füüsiline vorm läheb peagi paremaks.

Kalev vajas tsentrit seoses asjaoluga, et senegallase Bamba Falli viisa aegus, uut ta kohe ei saanud ja pidi riigist lahkuma. "Olime pärast Bamba üllatavat äraminekut suure probleemi ees. Ainsaks "number viieks" jäi sisuliselt Janar Talts, kellel ei saa lasta igas mängus 35 minutit rügada. Pidime tegutsema," selgitas Müürsepp Õhtulehele.

Ta möönis, et vaateväljas oli mitu keskmängijat, kuid mõnigi neist ei avaldanud soovi meeskonnaga liituda. "Lõpuks jäi sõelale Buchanan. Ta mängis eelmisel hooajal Jaapanis. Paljud mängijad tulevad liigadest, mille kohta meil pole siin eriti palju teada. Aga teatud tema liigutused sobivad meile ja usun, et eriti Eesti meistrivõistlusi silmas pidades on meile temast kõvasti abi," rääkis Müürsepp.

Buchanan osales enne Eestisse jõudmist ametlikus mängus viimati kaheksa kuud tagasi. "Ta sai mingi jalavigastuse. Kindlasti võtab tema vormijõudmine natuke aega, kuid ta näeb vaeva ja tundub olevat lahtise peaga poiss. Kindlasti jõuab ta paremasse vormi ja usun, et kõik saab korda, nad katavad koos Janariga mängus 40 minutit kenasti ära," lisas pealik.

Läinud kolmapäeval kogus Buchanan Tartu Ülikooli vastu 7 minutiga 3 punkti ja 3 lauapalli ning sai Haabneeme, Karulaugu spordihoonesse kogunenud fännidelt sooja aplausi. Laupäeval oli ta Ventspilsi vastu väljakul juba 18 minutit ning panustas 5 punkti (visked 8/1) ja 4 lauapalli. Ta on meeskonnas katseajaga.

Buchanani värbamine ei tähenda, et meeskond ei ootaks Falli tagasi. "Ta sõidab Egiptusse ja loodab sealt nädala jooksul viisa saada," teab Müürsepp.

Hooaega hästi alustanud Kalev/TLÜ on sel kalendriaastal peetud seitsmest mängust kaotanud kuus, kuid asub siiski veel play-off'i viival kaheksandal kohal (10 võitu ja 12 kaotust). "Ees ootab väga tähtis mäng Raplaga, loodame koondisepausile minna positiivsel lainel," märkis peatreener.

"Väike" Kalev võtab Rapla Avis Utilitase vastu neljapäeval kell 20 Nordi spordihoones (endine Tiit Soku korvpallikool), sest Sõle tänava hallis pole tehniliste probleemide tõttu endiselt ohutu mängida. Kuu alguses viidi lekkiva katuse tõttu seal toimuma pidanud mäng Jurmalaga kiirkorras üle TalTechi spordihoonesse.