Ole Gunnar Solskjär teenis Unitedi peatreenerina esimese kaotuse. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
12. veebruar 2019, 23:58

VIDEO | PSG tõi Solskjäri pilvedest alla, Unitedi seis muutus üliraskeks

Jalgpalli Meistrite liiga naasis talvepausilt. Kaheksandikfinaalide avalahingutes sai PSG võõral väljakul 2:0 jagu Manchester Unitedist, Roma oli samal ajal kodus 2:1 üle Portost.

Avapoolajad kujunesid mõlemas matšis omapäraseks, sest vähem pealelööke polnud sel hooajal esimese 45 minuti jooksul nähtudki. Roma ja Porto lõid kahepeale kokku viis lööki, United ja PSG kuus.

Kõige vähem pealelööke sel hooajal Meistrite liiga avapoolaegadel:

  • Roma vs Porto (täna): 5
  • Manchester United vs PSG (täna): 6
  • Napoli vs Liverpool (3. oktoober): 6
  • Madridi Atletico vs Monaco (28. november): 6

Unitedi jaoks muutus olukord keerulisemaks avapoolaja lisaminutitel, kui vigastatud Jesse Lingardi asemele sekkus Alexis Sanchez. Poolajapausil selgus, et jätkata ei saa ka Anthony Martial, keda asendas Juan Mata.

Tegelikult algas ka teine poolaeg Manchesteris pigem igavamas toonis, kuni 53. minutil lükkas Presnel Kimpembe nurgalöögist tulnud palli David de Gea selja taha ja viis PSG juhtima.

60. minutil tõmmati Pariisi fännisektoris käima veelgi suurem pidu, sest Kylian Mbappe viis kiirrünnakust PSG 2:0 juhtima. See tähendas prantslaste jaoks juba kahte võõrsil löödud väravat, mis annab neile kordusmatši eel kätte korraliku trumbi.

Rohkem tabamusi täna Manchesteris ei nähtud, küll aga saadeti lõpu eel kahe kollase kaardiga väljakult minema Unitedi keskväljamaestro Paul Pogba. Korduskohtumistest jääb maailmameister seega eemale.

Detsembris Unitedi peatreeneriks saanud Ole Gunnar Solskjäri jaoks oli tegemist esimese kaotusega uues ametis. Seni oli tal kirjas kümme võitu ja üks viik.

Omamoodi ajaloolise saavutusega sai täna õhtul maha Pariisi väravalukk Gianluigi Buffon, kellest sai neljas jalgpallur, kes on 41aastaselt Meistrite liigas väljakul käinud.

Samal ajal suutis AS Roma Itaalia pealinnas oma koduväljakueelise maksma panna: 70. minutil mindi Porto vastu juhtima, värav kanti Nicolo Zaniolo nimele. 

76. minutil oli taas aktsioonis 19aastane Zaniolo, kes Roma 2:0 ette viis. 

Möödus aga vaid paar hetke, kui Porto poolelt viigistas Adrian Lopez. See jäi ka päeva viimaseks tabamuseks. Portugali tiimi jaoks tähendas Lopezi täpne löök aga seda, et kodumurul piisaks neile edasi pääsemiseks ka 1:0 võidust.

Korduskohtumised Prantsusmaal ja Portugalis toimuvad 6. märtsil.