Angel Di Maria (kõige kõrgemal) nautis Manchester Unitedi fännide ees tähistamist kogu südamest ja kostitas neid ka sõimuga.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
13. veebruar 2019, 11:41

MAGUS KÄTTEMAKS! Unitedi fännid vilistasid ja viskasid Di Mariat õllepudeliga, argentiinlane vastas jalgade ja vängema sõnavaraga (1)

Kes viimasena naerab, naerab paremini. See ütelus võtab ideaalselt kokku argentiinlase Angel Di Maria ja Manchester Unitedi fännide eilse Meistrite liiga õhtu Old Traffordil.

Jalgpallisõber teab, et Pariis Saint-Germain võitis 1/8-finaali avavaatuse Manchesteris 2:0 ning pani Unitedi korduskohtumiseks (üli)raskesse seisu. Aga õhtu vaat et suurima võitja on ilmselt Di Maria, endine Unitedi, nüüdne PSG ääremängija. 

Tema õhtu algas kehvasti. Vana koduklubi fännid tervitasid Di Mariat vilekooriga juba siis, kui mees tiimibussist väljus. Verbaalne töötlemine jätkus staadionil ning PSG peatreener Thomas Tuchel tunnistas hiljem, et argentiinlane oli avapoolajal pisut närvis.

Teisel poolajal olukord muutus, kuid Di Marial võinuks see vabalt mängimata jääda, sest Ashley Young rammis argentiinlase suurel kiirusel piirdeaega. Esiti näis, et Di Maria sai tõsiselt viga, kuid paari minuti pärast oli mees kõpsti püsti ja matš võis jätkuda.

"Youngil vedas," ütles Tuchel. "Ta teab, et väljaku ääres on aste. Polnud mingit vajadust teda vastu tara lükata. Olen rõõmus, et Di Maria tõsiselt viga ei saanud."

Tuchel jätkas: "Tal oli esimesel poolajal raske. Aga see kutt on väga võistlushimuline. Ta ei muutu nõrgemaks, kui teda õrritada.

Arvasin, et tal oli fännidega hea suhe. Ta oli avapoolajal pisut närviline ja pidanuks olema rahulikum."

Võimalustevaene avapoolaeg Old Traffordil lõppes 0:0, Di Maria luhtas ühe suurepärase šansi, kuid tema õnneks tõstis äärekohtunik suluseisu märgiks lipu, nii et värav poleks niikuinii lugenud.

Aga teine poolaeg algas Unitedi fännidele kui halb unenägu. Nende lemmikud ei tulnud enam suurt millegagi toime ja 60. minutiks oli PSG ühtäkki 2:0 ees. Mõlemale väravale andis resultatiivse söödu Di Maria, kes nautis Unitedi fännide ees tähistamist kogu südamest.

Avavärava järel möirgas ta Unitedi fännidele silmanähtava mõnuga: "Kerige põrgusse!" (inglise k "f*ck off!")"

Kahe tabamuse vahel visati Di Mariat õllepudeliga, kuid tollele seatembule vastas ta stiilselt (vt allolevat videot). Hiljem lendas tema suunas ka täis veepudel.

Di Maria vahetati 81. minutil puhkama. Mõistagi vilekoori saatel. Aga tema töö oli selleks hetkeks juba tehtud. Ja hästi tehtud.

"Mõistan tema frustratsiooni," lausus Prantsuse ajakirjanik Julien Laurens BBC-le. "Pole just eriti tore vanal koduväljakul vilekoori saada, kui sa ei tunne, et oled midagi valesti teinud. Ma arvan, et ta ei eeldanud sellist vastuvõttu."

Laurens jätkas: "Ta paistis väljakul nagu mees, kel on täita missioon. Nii palju, kui ma kuulsin, siis ta ootas Old Traffordile naasmist terve nädal. Ta tundis tõestamisvajadust. Ja seda ta kahe väravasööduga ka tegi."

Tuchel Di Mariast: "Lõppude lõpuks mängis ta hästi. Ta annab alati endast kõik. Olen rõõmus, et ta jäi enesekindlaks."

Endine Unitedi kaitsja Phil Neville: "Louis van Gaali käe all Manchester Unitedi punases särgis me Angel Di Marialt selliseid esitusi ei näinud. Ta naasis Old Traffordile kahtlemata edukalt. Ta oli briljantne."

Miks fännid Di Maria peale vilistasid?

Di Marialt oodati palju, kui van Gaal ta 2014. aastal 68 miljoni euro (toonane Briti rekord) eest ostis. Ent asjad ei sujunud. Ta mängis kuuel erineval positsioonil, lõi 32 mänguga neli väravat ja müüdi juba aasta pärast 50 miljoni euroga PSG-le.

"See on travestia, et ta polnud Unitedis suurepärane," lausus Neville. "Kui temaga leping sõlmiti, mõtlesin, et lõpuks ometi on meil ääremängija, kes sobitub klubi filosoofiaga. Aga ta ei saanudki end käima ja Louis van Gaalil on sellega palju pistmist."