Foto: Facebook/ Lõuna prefektuur
Krimi
13. veebruar 2019, 11:24

VIDEO | Purjus saanijuht sõitis politsei eest põgenedes lumehange (18)

Lõuna prefektuur jagas Facebookis videot sellest, kuidas Jõgevamaal Lohusuus proovis purjus mootorsaani juht politseipatrulli eest põgeneda ja sõitis lõpuks lumehange. Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul on selle saanijuhiga ka varem probleeme olnud.

Peaaegu filmilik põgenemine leidis aset 7. veebruaril. Politseipatrull tegi liiklusjärelevalvet ja tegeles parajasti ühe teise sõidukijuhiga, kui mootorsaanijuht neist mööda kihutas, endal proua selja taga istumas.

„Kuna varem on selle saanijuhiga olnud probleeme ja ta ka sellel korral saani juhtimisel oskuslikke võtteid ei näidanud, siis läks patrull talle järgi ja andis peatumismärguande,“ kirjeldas pressiesindaja Kerly Virk juhtunut ja lisas, et juht oli politsei märguandest hoolimata edasi kihutanud.

Videost on näha, et tee hargnemisel ei suuda juht kas otsustada, kuhu poole minna, või kaotas sõiduki üle kontrolli. Lõpptulemus oli sama, paarike lendas koos mootorsaaniga üle tee ääres oleva lumehange. Viga nad selle käigus ei saanud.

Virk sõnas, et neil oli kukkumisel üksjagu õnne, sest kohe kukkumispaiga kõrval on suured betoonplaadid ja patrull kinnitas, et kummalgi sõitjal polnud kiivrit peas.

Juhil mõõdeti raske joove ja ta on ka varem saani purjuspäi juhtides politseile vahele jäänud. Saan jääb kuni kriminaalasja menetlemise lõpuni politsei õuele.