Anett Kontaveit Dohas servimas.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
13. veebruar 2019, 21:53

Täiendatud kell 21.53, lisatud Kontaveidi kommentaar!

Kontaveit päästis seitse matšpalli, kuid ikkagi kaotas nimekale Kerberile

Sakslanna Angelique Kerber oli 2017. aasta kevadel maailma esireket, kuid tema vorm langes ja Rooma tenniseturniiril tuli tunnistada Anett Kontaveidi 6:4, 6:0 paremust. Mullu Stuttgardis peetud kohtumises ei saanud ta vigastatuna geimigi kätte. Nüüd Doha turniiri teises ringis võttis Kerber nende kaotuste eest aga revanši, alistades Eesti esireketi 6:1, 7:6.

Mängu alustuseks kaotas Kontaveit kohe oma servigeimi ega saanud seejärel vastase omas punktigi. Kolmandas geimis päästis ta aga viis murdepalli ja jõudis seisuni 1:2 ning tekkis lootus, et siit võib ta mängu sisse pääseda. Seda ometi ei juhtunud, Kerber võitis veel neli geimi järjest ja avasett sai 26 minutiga läbi.

Teises setis murdis praegu maailma edetabelis 6. kohal asuv Kerber seisul 2:1 Kontaveidi (WTA 20.) servigeimi ning seisul 4:1 tundus, et seegi sett võib kiirelt lõppeda. Kontaveit suutis võtta kaks geimi järjest tagasi (3:4), andis seejärel oma servi ära (3:5), kuid võttis uuesti vastase oma (4:5). Ta jõudis viigini 5:5 ja 6:6, olles selleks ajaks päästnud juba kuus matšpalli! Kiire lõppmäng kuulus aga Kerberile 7:3, kes realiseeris alles oma kaheksanda matšpalli.

"Muidugi olen pettunud, et kaotasin. Ise eksisin tohutult palju. Ei suutnud kuidagi harjuda väljakuga, see oli eilsest palju aeglasem," kõlas Kontaveidi lühikommentaar.

Veerandfinaalides kohtuvad Simona Halep (Rumeenia) - Julia Görges (Saksamaa), Elina Svitolina (Ukraina) - Karolina Muchova (Tšehhi), Barbora Strycova (Tšehhi) - Kerber ja Kiki Bertens (Holland) - Elise Mertens (Belgia).